Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Alysson klar för Kalmar
02/05/07 11:35

Ingress saknas

Alyssons Nordenturné är över. Efter provspel med AIK och norska Moss har han imponerat tillräckligt på Kalmar FF:s ledarstab för att erbjudas kontrakt. På fredagen blev allt klart mellan parterna. Nu väntar man på att pappersexercisen ska klaras av.
- Det är ett positivt besked för oss och för Alysson. Det känns väldigt bra, säger Conny Karlsson.

När bestämde du dig för Alysson?
- Det är ett beslut som har vuxit fram allt eftersom. Han har tränat bra med oss och gjorde en bra insats i b-lagsmatchen mot Ängelholm igår.

Alysson är dock inte fulltränad ännu och får jobba hårt för en plats i startelvan i matchen mot Elfsborg den 15 juli, till vilken man hoppas att han ska vara spelklar. Några större problem att komma i matchform tror dock inte Karlsson att det ska vara.
- Nej, han spelade ju en hel träningsmatch mot Halmstad och då tyckte vi inte att det såg alltför illa ut.

Kalmar ligger sist i Allsvenskan med bara två mål framåt på åtta matcher. Ett katastrofalt facit som man hoppas att Alysson ska förbättra.
- Förhoppningsvis kan han bidra med en del mål och framförallt att det får det att lossna för resten av spelarna. Det är en ny spelare som är oförstörd, om man nu kan säga så, av det dåliga självförtroende som präglat vårt anfallsspel, säger Karlsson.

Inga problem med acklimatiseringen?
- Jag tror att det ska gå hyfsat smärtfritt. Alysson har träffat lite folk som talar portugisiska här och har en liten ”familj” runt sig. Det känns som han kommit in bra i gänget också.

Därmed ökar Karlssons alternativ i anfallslinjen. Patrik Elmander har redan hunnit debutera som inlånad från Örgryte och Anton Holmberg är äntligen sjukdoms- och skadefri.
- Från och med idag tränar Anton för fullt. Men han har haft en tuff tid med sjukdomar och skador om vart annat och inte fått någon utveckling ännu. Men nu har vi helt klart fler alternativ.

Johan Cederqvist
FotbollDirekt.com

625

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved