Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Alms skada läker långsamt
13/05/02 14:23

Ingress saknas

Andreas Alm hade ljumsk- och ryggproblem under fjolåret men kom tillbaka till hösten och hade en betydande del i AIK:s uppryckning till Allsvenskans tredjeplats. Men efter nyåret fick Andreas problem med ett knä och de besvären har inte gett med sig.
- Det har inte läkt som det skulle. Eller, det har det kanske men det har i vart fall tagit en jäkla tid, säger Andreas.

Vad gav dagens magnetröntgen för besked?
- De fann väl inget nytt. Men det ser ut som jag får fortsätta rehabträna. Jag hoppades på ett roligare besked, det börjar bli aningen frustrerande att bara gå och vänta.

Vad säger B-O Tengmark (läkaren)?
- Jag fick yttre menisken opererad tidigare och det tar lång tid att läka. Knäet har inte riktigt anpassat sig. Jag har inte den rätta stabiliteten när knäet är i en viss vinkel. Det blir svårt att löpa, man kan väl säga att det är en slags hälta. Jag har haft vätska i knäet en längre tid och det bidrar till att det drar ut på tiden. Normalt sett skulle jag varit i träning nu men jag har genomgått några operationer tidigare och har väl ett klassiskt fotbollsknä. Det finns lite defekter i det.

Hur ser närmaste tiden ut?
- Jag får fortsätta träna knäet. Prova att jogga lite då och då. Funkar det inte får jag prova lite senare. Det kan ta månader, det kan ta veckor. Det är bara att vänta.

Andreas Alms AIK har hittills endast spelat ihop sex poäng och har i kväll en viktig hemmamatch mot Malmö. De svartgula behöver ett ryck uppåt i tabellen inför VM-uppehållet.
- Det är en rätt viktig match. Vi har nio poäng upp till Landskrona i nuläget och bör ha lite bättre kontakt inför de här 19 matcherna på hösten. Men jag tror samtidigt vi kommer få många chanser. Serien är jämn och allt är fortfarande helt öppet.

Spelet så här långt?
- Vi har en del att bevisa för oss själva även om det har sett riktigt bra ut stundtals. Vår ambition är att spela bra fotboll hela tiden men vi måste kanske tillåta svackor och välja att dra oss tillbaka då. Vi behöver den tryggheten, speciellt som samtliga lag i Allsvenskan har spetskvaliteter och någon som kan göra mål. Men jag har å andra sidan inget emot att vi släpper in mål, bara vi gör fler än motståndarna.

FotbollDirekt.com

809

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved