Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Malmö går för seger på Råsunda
02/12/05 15:03

Ingress saknas

Efter en seg säsongsinledning har Tom Prahl fått ordning på MFF och laget har inte bara tagit två raka segrar. De har vunnit efter övertygande spel.
- Vi har blivit samspelta, det tar alltid lite tid med en ny tränare och många nya killar.

Och du och Daniel Majstorovic har blivit riktigt samspelta i mittförsvaret?
- Det flyter bättre och bättre. Daniel är starkare än jag på huvudet och när han går upp i duellerna faller jag lite bakom. Men det har fungerat bättre över hela planen. Det är viktigt att vi vågar spela vårt eget spel mot AIK och håller bollen på marken. Och att vi fortsätter ställa om snabbt, det har varit lite av vårt segervapen.

Offensivt har Niklas Skoog och Peter Ijeh även fått fart på benen. Nigerianen leder den allsvenska skytteligan på sju mål och det är inte bara på matcherna han hittar nätet.
- Det är svårt att hålla reda på honom på träningarna. Han är hyperfarlig även då, säger Mete och skrattar.

Jimmy Tamandi lämnade inför säsongen moderklubben MFF för spel i AIK. Måndagens match är naturligtvis speciell för Jimmy.
- Det ska bli oerhört roligt att möta MFF. Det lär väl bli en del gliringar på planen men det är bara kul. Jag snackar en hel del med några av killarna. Bland andra Matias Concha och Kenneth Gustavsson.

Tamandi såg ut att ha skadat foten allvarligt i derbyt mot Hammarby för en och en halv vecka sedan. Men fyra dagar senare spelade han mot Kalmar.
- Det kunde gått riktigt illa men det var bara en stukning.

0-0 mot Kalmar var en missräkning?
- Ja, det var ingen höjdare. Planen var svårspelad och Kalmar backade hem. Varken dom eller vi skapade särskilt mycket. 0-0 var nog rättvist, det var ingen jättefotboll som spelades.

AIK har skramlat ihop sex poäng på de inledande sex omgångarna vilket ger en blygsam elfteplats i tabellen. Målsättningen är solklar mot MFF.
- Vi måste ta tre poäng. Det vore tråkigt att gå till vila om vi inte vinner men jag är nästan 100 procent säker på att vi klarar det.

Vad måste fungera för att ni ska slå MFF?
- Vi måste få igång vårt spel och behålla det matchen igenom. Sen gäller det att vi håller ett extra öga på Ijeh, han är i toppform.

Malmö mönstrar en frisk trupp till vårepilogen och lär inleda med samma gäng som besegrade HIF i tisdagens Skånederby. AIK får tillbaka Svante Samuelsson från avstängning och Mats Rubarth efter ryggproblem. Andreas Andersson och Teddy Lucic har haft smärre problem i veckan men lär spela.
- Det är viktiga killar men de som spelat i stället har gjort ett bra jobb. Det är i alla fall skönt att vi närmar oss fullt manskap. Det är väl bara Andreas Alm och Martin Åslund som inte kan spela, avslutar Tamandi.


Troliga laguppställningar:

AIK: Daniel Andersson – Jimmy Tamandi, Per Nilsson, Teddy Lucic, Luke Casserly – Stefan Ishizaki, Svante Samuelsson, Daniel Tjernström, Mats Rubarth – Andreas Andersson, Patric ’’Långås’’ Andersson.

MFF: Lee Baxter – Matias Concha, Daniel Majstorovic, Gudmundur Mete, Mikael Roth – Hans Mattisson, Brian Steen Nielsen, Jörgen Ohlsson, Erik Johansson – Peter Ijeh, Niklas Skoog.

FotbollDirekt.com

522

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved