Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Elmander sänkte AIK
01/11/07 21:07

Ingress saknas

AIK kom till Gamla Ullevi med ett par fina resultat i ryggen. Örgryte tog emot med en tung 1-4-förlust mot Malmö i söndags i bakhuvudet. Ändå var det Örgryte som inledde bäst och såg klart piggare ut. Gästerna såg ut att ha fallit tillbaka i gamla synder där de ofta slarvade i uppspelen och hade svårt att komma till lägen.
- I dag var det inte mycket som fungerade, säger Olle Nordin till Canal +.

I stället var det Örgryte som skapade de hetaste chanserna och piggast var Jeffrey Aubynn. Han hade svårt att nå ända fram, men var hela tiden ett orosmoment för AIK:s högerback Thomas Lagerlöf. Han hade ett par bra skott som Dime Jankulovski fick göra ett par fina räddningar på. Bästa läget hade ändå David Marek som kom helt fri med nämnde Jankulovski. Denne gjorde en härlig parad och det var 0-0 i paus.

Den andra halvleken fortsatte som den första slutade. Bollinnehavet var jämnt, men AIK slarvade och det var till slut ett sådant slarv som straffade sig. Ett uppspel bröts väl enkelt av de rödblå och bollen nådde en fri, nyss inbytt, Patrik Elmander. Denne tog emot och rullade iskallt in bollen bakom en chanslös Jankulovski som nu fick uppleva sin första förlust i AIK-tröjan.

För AIK lyckades aldrig kvittera 1-0-ledningen. Detta trots ett par bra chanser. Sharbel Touma och Patric "Långås" Andersson hade varsitt fint läge, men ÖIS-målvakten Dick Last gjorde ett par strålande räddningar.

I och med segern gick Örgryte upp i serieledning. Dock med två matcher mer spelade än tvåan IFK Göteborg som ligger en poäng efter. För AIK fortsätter nu kampen i motvind. Laget såg trögt och segt ut och endast Dime Jankulovski kan vara nöjd med sin insats.

Örgryte-AIK 1-0 (0-0)
1-0 (63) Patrik Elmander

179

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved