Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Ljungskile
Malmö
Norrköping
Sundsvall
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Elfsborg vann ny holmgång
28/05/01 20:56

Elfsborg vann ny holmgång

Regn under hela dagen gjorde Ryavallens gräsmatta tungsprungen och det gynnade knappast Elfsborg som hade cupfinalen i benen. Första halvleken bjöd inte på mediokert spel och chanserna var få. I andra halvlek skapades desto mer och Anders Svensson avgjorde matchen när han i 57:e minuten rundade Örebromålvakten Anders Karlsson och rullade in 1-0.
- Det gick så snabbt så det såg ut som det var ’’Bella’’ (Fredrik Berglund) som var där framme, säger Anders till com hem.

Sista halvtimmen skapade Örebro flera chanser som borde ha lett till kvittering. Men Johan Wiland briljerade i Elfsborgs mål och mest minnesvärd var hans enhandsräddning på Johan Paulssons skott mot bortre krysset.
- Det var ingen stor match, men med tanke på vad vi har haft bakom oss är jag fantastiskt stolt över hur grabbarna kämpade, säger Elfsborgs tränare B-A Strömberg.

Elfsborgs lån från Halmstad, Christian Lundström, debuterade i sjuke L-G Carlstrands frånvaro. Lundström imponerade och gjorde bland annat ett mål som felaktigt dömdes bort för offside på Fredrik Berglund

* * *

AIK hade stora besvär att besegra Häcken hemma på Råsunda. Hjälte blev inhopparen Nebojsa Novakovic som i 74:e minuten gav solnaiterna ledningen med 1-0. Patric Andersson fastställde med fem minuter kvar slutresultatet till 2-0. Häcken stod dock upp bra och hade bland annat ett stolpskott av Peter ’’Erra’’ Eriksson.

* * *

I årets första Skånederby vann Helsingborg mot Trelleborg med 3-0 hemma på Olympia. Första halvlek slutade mållös men efter att Michael Hansson gett HIF ledningen i 49:e minuten var matchen i praktiken avgjord. Hans Eklund och Rade Prica spädde på Helsingborgs målskörd.

* * *

IFK Göteborg fortsätter sitt segertåg i Allsvenskan. I kväll vann ''Blåvitt'' Göteborgsderbyt mot Örgryte med 2-0 efter mål av Martin Ericsson och Sebastian Johansson. Öis styrde stora delar av matchen men kunde inte rå på storebror IFK som visar en imponerande effektivitet framför Dick Last i Öis-målet.

Matchfakta Allsvenskan:

AIK – Häcken 2-0 (0-0)
1-0 (74) Nebojsa Novakovic, 2-0 (85) Patr

Elfsborg – Örebro 1-0 (0-0)
1-0 (57) Anders Svensson

Helsingborg – Trelleborg 3-0 (0-0)
1-0 (49) Michael Hansson, 2-0 (64) Hans Eklund, 3-0 (81) Rade Prica

Örgryte – IFK Göteborg 0-2 (0-1)
0-1 (9) Martin Ericsson, 0-2 (84) Sebastian Johansson.

108

 
250x120
Redaktör: Daniel Bogefors | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

För annonsering kontakta:
Daniel Fredricson daniel@proad.se 073-200 94 60 eller
Michael Wictor michael@proad.se 070-7367 174

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved