Skicka Skriv ut Textstorlek
Publicerad 2008-05-11 20:29

Sena mål AIK:s lycka

I derbyt mot Hammarby fixade han straffen som gav 1-1. På söndagskvällen ordnade Saihou "CH" Jagne ytterligare en seger för AIK när han låg bakom två sena mål i segermatchen mot Malmö FF, 2-0 (0-0).

Vad är det här?

Bloggat om artikeln

Bloggar på nätet som länkar till denna artikel.

Blogglänkar från Twingly

Visa alla (2)

Topplista: Mest bloggade

Efter 76 minuters spel, vid ställningen 0-0, bytte AIK ut Jorge Ortíz och satte in Saihou Jagne. 13 minuter senare hade AIK gjort två mål på Malmö FF. AIK:s tränare förklarar varför hemmalaget vann till slut.

- För att vi hade världens smartaste fotbollstränare på bänken. Och det är inte jag utan Nebojsa (Novakovic). Det sista bytet är uteslutande "Nebos" idé och "CH" ligger bakom båda målen, säger Rikard Norling efter matchen.

- Jag skottfintade en back och när den andra backen kom tänkte jag dribbla honom men han fick en fot på bollen. Men Khari satt den, säger en brett leende Jagne om 1-0-målet i den 86:e minuten.

Några minuter senare fick den vindsnabbe Jagne en passning bakom MFF:s backlinje och Malmös målvakt Jonas Sandqvist kunde inte hålla skottet. Returen rakade Daniel Mendes in och matchen var avgjord.

Det var en härlig fotbollskväll på ett kvällssoligt Råsunda. Bästa möjligheten under första halvleken fick AIK efter en halvtimme. En central passning nådde Iván Óbolo som superbt klackskarvade vidare till Dulee Johnson som kom med fart. I löpduellen med Daniel Andersson föll Johnson i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och fram klev Jorge Ortíz. Straffen slogs lågt till vänster men Jonas Sandqvist stod för en fantastisk räddning när han klistrade bollen med en hand.

AIK tog över och fortsatte att styra spelet efter paus. När matchklockan närmade sig en timme var det dags för Jonas Sandqvist att briljera på nytt. Daniel Tjernström slog en frispark mot mål och bollen nickskarvades vidare av Miran Burgic mot det bortre hörnet av målet. Hemmapubliken satte jublet i halsen när Sandqvist sträckte ut och på något sätt räddade skåningarna från ett baklängesmål. När Saliou Jagne kom in i matchen fann dock Sandqvist sin överman.

Noterbart är att AIK-målvakten Nicklas Bergh fortfarande inte, på tre allsvenska matcher och en i svenska cupen, har släppt in något spelmål.

I och med segern är AIK ny tabelltvåa och Rikard Norling medger att EM-uppehållet som nu tar vid kommer olägligt.

- Vi har ju energi nu när det blir en ny försäsong på två månader.

Sörenstam vann stort

GOLF. Tillbaka i storform. I Virginia kom 72:a toursegern.
Även Lotta Wahlin överlägsen. Vann med tolv slag.
DN:s Anders Sjöstrand: "Annika-effekten" skapar nya vinnare.

Skandalmål hjälpte Finland vända

ISHOCKEY. Pucken tog bakvägen in i mål. Stökigt när USA besegrades med 3-2.

Zlatan: Min framtid är i Inter

FOTBOLL. I italiensk tv på söndagskvällen. Avfärdar problem med Roberto Mancini.
Inter missade chansen. Roma kan fortarande vinna ligan.

Isaksson släppte in åtta mål

FOTBOLL. Mardröm för EM-målvakten. Hasse Backe: "Jag tycker synd om honom".
Svennis: "Timmar kvar" Väntar snabbt besked från Manchester City.

United tog titeln igen

FOTBOLL. Chelseas fick bara oavgjort. Reading och Birmingham följde Derby ur Premier League.
DN:s Jens Littorin om Uniteds triumf: "Bäva månde konkurrenterna."

Dennerby sågar nya damligan i USA

FOTBOLL. Tror inte på spelarflykt. "Svenskorna kommer att tjäna för dåligt".

FOTBOLL. 2-0 mot Malmö. Khari Stephenson och Daniel Mendes skickade AIK mot toppen.
Henke dominerade mot Trelleborg. Helsingborg vann med 3-1.
Tvärstopp för Marcus Ahlm och de andra svenskarna i Kiel.

Källman Champions league-mästare

HANDBOLL. Men fem svenskar förlorade. Ciudad Real slog överraskande Kiel.
Gentzel räddade Nordhorn. Vann EHF-cupen.

Stana stannar inte

ISHOCKEY. Linköpings ersättare klar: Daniel "Hento" Henriksson värvad.
Frölunda värvar forward. Andreas Karlsson klar.

"I min trupp finns inga se-och-lära-spelare. Såna har Sverige haft så det räcker."

Till Esks krönika
Littorin i England
Sir Alex har gjort det igen och bäva månde konkurrenterna, för nu känner Manchesters guldmakare vittringen av målet han satte upp för 22 år sedan.