Tipsa Dagen: tips@dagen.se
INLOGGNING FÖR PRENUMERANTER

DAGENS FRÅGA
Bör skolan uppmuntra eleverna till sexuell återhållsamhet? (27 kommentarer)
JaNej
DAGENBLÄDDRAREN


Bläddra i Dagen
För att kunna läsa artiklarna krävs att du har en inloggning. Klicka här för att skapa en inloggning, gratis för prenumeranter.

Motspelare - men också bröder i Kristus

Brasilianarna Mendes och Guará möttes i Torpladan

Textstorlek       Publicerad: 2008-06-24 06:00
Lördagens fullsatta kvällsmöte i Torpladan besöktes av de allsvenska fotbollsspelarna Daniel Mendes och Paulinho Guará, båda från Brasilien. De berättade att de tar sin tro med allt annat än en klackspark.

Mötesbesökarna hade bänkat sig för att sjunga lovsång under ledning av Pelle Ankarberg och höra predikan av Pelle Hörnmark. Vad de inte visste var att de även skulle få möta två av allsvenskans skickliga målgörare, Daniel Mendes från AIK och Paulinho Guará från Hammarby. Guds missionärerPå fotbollsplanen är de rivaler i två stora Stockholmsklubbar, men utanför planen delar de gemenskapen i Söderhöjdskyrkan. Och på Torpkonferensen var de påfallande överens - de är fotbollsspelare för att Gud har lett dem till det.-Jag är i Sverige för att spela fotboll, men först och främst ser jag mig som Guds missionär, sa Paulinho Guará, och Daniel Mendes fyllde i:- Det var när jag och min fru kom till Sverige som jag verkligen fick kontakt med Jesus. Han har hjälpt oss på de mest underbara sätt.Paulinho Guará talade om Guds kärlek som det viktigaste som finns, det som driver honom i livet och det som han vill förmedla till andra.- Jag tror att Gud har kallat er och han har kallat mig till att tala om hans kärlek, och i dag behöver världen för höra talas om den, sa Paulinho Guará och möttes av applåder.För några år sedan, när han spelade i Örgryte, firade Paulinho Guará sina mål genom att peka på sin tro. Han skrev bibelord på undertröjan och visade den för publiken, och när det blev förbjudet försökte han komma på andra sätt att visa på Jesus.- I dag spelar jag fotboll och gör så gott jag kan, även om jag inte får berätta om Gud under matcherna. Jag berättar om min tro när jag intervjuas i tidningar, och alltid när jag får tillfälle så kommer jag att tala.Församlingen är viktigDaniel Mendes förklarade vilken stor betydelse församlingslivet har för honom. Efter Gud så är församlingen det viktigaste han har. 2003, hans första år i Sverige, levde han ett helt år utan församlingsgemenskap, och det var ett svårt år för honom.Väckelse på gång- Ni som sitter här är privilegierade, eftersom de flesta av er har en församling. Att få vara en del av Kristi kropp, att dela gemenskap och att få höra till Guds ord - det är obetalbart. Jag säger till alla att man inte ska vara utan församlingen, sa Daniel Mendes.Till Brasilien kom det för många år sedan missionärer från Sverige, och Paulinho Guará pekade på att det motsatta nu är på väg att inträffa - fler och fler missionärer från Brasilien är på väg till Sverige.- Gud gör ett stort verk redan i det här landet, men Guds väckelse kommer att komma till Sverige. Många människor kommer att bli fria, det tror jag. Men för att det ska bli så behövs var och en som är här.

David Wingren
Reporter

08-6192410
David Wingren
Rekordlåga siffror för kd och fp» Sentios senaste väljarbarometer visar de lägsta siffrorna för folkpartiet och kristdemokraterna sedan valet 2006.
Diakoniaprojekt i Irak fick MR-pris» Ett projekt som den kristna hjälporganisationen Diakonia driver i irakiska Kurdistan har fått pris för sitt arbete för mänskliga rättigheter. Priset delades ut av regionalregeringen i Kurdistan.
KO: Lidl bryter mot alkohollagen » Konsumentombudsmannen stoppar en kampanj av matkedjan Lidl för att den bryter mot alkohollagen.
Lena Nyberg barnombudsman
Foto: A Hyckenberg   
Sd nära spärren i ny mätning» För andra gången på kort tid når sverigedemokraterna ett resultat nära 4-procentspärren. I Synovates senaste opinionsmätning får partiet 3,9 procent.
Morgan Tsvangirai, one of the main opposition leaders in Zimbabwe addresses a rally in Buhera about 200 km, 124 miles,  east of Harare, Tuesday, March, 25 2008. Tsvangirai who is standing against President Robert Mugabe in the March 29 elections urged his supporters to vote for him in order to remove Mugabe from power.(AP Photo/Tsvangirayi Mukwazhi)
Foto: Tsvangirayi Mukwazhi   
Konfirmandpräst
kritiseras för abortvideo
» En finsk präst har rört upp starka känslor sedan han visat en abortvideo på ett konfirmandläger i Björkebo i södra Finland. Statens filmgranskningsbyrå undersöker om prästen utfört en olaglig handling med filmvisningen.
Israel anklagas för
misshandel av palestinska fångar
» En israelisk människorättsorganisation anklagar landets armé för våldsam behandling av palestinska fångar. Armén har misshandlat också minderåriga fångar, säger organisationen.
Kvinnor har lättare
än män att bli drogfria
» Fyra av tio missbrukare som påbörjat en behandling slutar med sitt missbruk. Och kvinnor har lättare än män att sluta med droger. Det visar en studie som gjorts vid Lunds universitet.
"Bara förändring av livsstil
minskar könssjukdomarna"
Läkare varnar för övertro på kondomanvändning» Endast en förändring av den sexuella livsstilen påverkar spridningen av hiv och könssjukdomar, skriver 12 läkare och barnmorskor i en debattartikel i Dagens Nyheter. Det understryker skolans roll i det sammanhanget.
Allt fler flickfoster
aborteras i Indien
» Allt fler flickfoster aborteras i Indien. Även i välmående områden väljer familjerna bort flickfoster, enligt en rapport från den brittiska hjälporganisationen Action Aid och det kanadensiska forskningscentret IDRC.
Fylleri och misshandel
präglade midsommarafton
» Årets midsommarfirande har medfört misshandel, våldtäkter och rattfylleri. Alla händelser har varit alkoholrelaterade, enligt polisen i Dalarna, där det var mycket stökigt.
Mirakelvatten lockar
kristna besökare till Bronx
» Det finns helande kraft i vattnet som rinner ur Mariagrottan vid S:t Lucy´s Catholic Church i New Yorks förort Bronx. Det påstår i alla fall många troende.
Våldtagen elvaåring nekas abort» En elvaårig rumänsk flicka får inte göra abort, trots att hon ska ha blivit med barn när hon våldtogs av en släkting.
Påven, Benedikt XVI,

Annons

 
DAGEN.SE/MUSIK

VALLEVAN finns nu på Musiksajten. De kommer till Frizon i augusti. Köp, ladda hem och lyssna på dem redan nu!

NYHETER FRÅN IKON1931


Annons

SECONDHANDGUIDEN
Hitta secondhandbutiker runt om i Sverige.
BOSTADSANNONSER
Annonser för dig som vill hyra, hyra ut eller byta bostad.
JOBBANNONSER
Hitta ditt nya jobb här.
KALENDER
Mer och bättre!
Nu har vår kalender blivit ännu bättre. Sök bland 3121 st aktiviteter på 198 orter.
BIBELN IDAG
TJÄNSTER
Ringsignaler
SMS-bibelord
Senast inloggade på 7ehimlen.com
celal (m28)Brazilian (k38)j.o. (m38)Toby. (m23)
Railroad (m38)Daniel_Art (m35)jessdave (m33)Gladgutt1 (m55)
Personerna har godkänt bildpubliceringen.
BIBELN.SE
Välj bibelbok:

KYRKTORGET
Sök bland över 4300 svenska församlingar.

Dagen via mobil
Dagen via mobil
Dagen via mobil
Svenska Journalen Dagens/musik IKON1931 Tronsvarld
 -  Obunden på kristen grund

Redaktör Dagen.se: Emanuel Karlsten
Webbreporter: Leif Cyrillus
Ansvarig utgivare: Elisabeth Sandlund
Prenumerera på tidningen Dagen
Välj bland följande alternativ:
Utvecklad tillsammans med Westarc