OS - bara i SVT.


För att kunna se denna sida korrekt behöver du installera ett Flash-plugin i din webbläsare. Information om hur du går tillväga finner du på svt.se/hjalp.

För att se video behöver du flash 9 eller senare.

De ska gifta sig på Power Meet i Västerås

Publicerad 4 juli 2008 - 09:01

I helgen drar Power Big Meet i Västerås igång på allvar, en folkfest där man numer också kan gifta sig. Carola Mård och Torbjörn Jansson är ett av paren och som på fredagen besökte Gomorron Sverige.

I Sverige kan man för första gången sitta i bilen med sin blivande maka eller make för att bli vigd.

Svenska Kyrkan arrangerar nämligen ett drive-in-bröllop på en av världens största motorträffar i Västerås - Power Big Meet.

Mer nyheter från Tvärsnytt

Toppnyheterna

För att se video behöver du flash 9 eller senare.

De ska gifta sig på Power Meet i Västerås

09:01 I helgen drar Power Big Meet i Västerås igång på allvar, en folkfest där man numer också kan gifta sig. Carola Mård och Torbjörn Jansson är ett av paren och som på fredagen besökte Gomorron Sverige.

Fotbollsspelare. Foto: Scanpix

Örebro SK krossades av AIK

08:07 Örebro SK förlorade stort mot gästande AIK på torsdagen. Hemmalaget fick se sig besegrade med hela 1-4 och ligger nu på en 14:e plats i den allsvenska tabellen.

För att se video behöver du flash 9 eller senare.

Riksbankens räntehöjning står Ethel dyrt

3/7 Riksbanken höjde på torsdagen sin viktigaste styrränta, reporäntan, med 0,25 procentenheter till 4,5 procent. Ethel Anderstedt i Västerås är en av dem som alldeles nyligen köpt sin hyresrätt.

För att se video behöver du flash 9 eller senare.

Asylhälsan protesterar mot SFI-bantning

3/7 Migrationsverket har halverat svenskundervisningen för asylsökande i Västmanland. Detta har lett till att människor mår sämre. Nu protesterar personalen på Asyl- och integrationshälsan i Västerås mot neddragningarna.

Ätstörningskliniker har sommarstängt

3/7 17 av 21 landsting stänger sina ätstörningskliniker under sommaren. Det visar en rundringning som Centerpartiets ungdomsförbund har gjort. Kliniken i Örebro län är en av dem, medan den i Västmanland erbjuder hjälp hela sommaren.

Hallsberg

Höga halter bekämpningsmedel på tomt

3/7 Giftiga kemikalier har hittats på en tomt i Långängen i Hallsbergs kommun. Ett jordprov visar på mycket höga halter av bekämpningsmedel.

Ruta med skotthål, samt utsida av pizzeria. Foto: SVT

Skottlossning utanför pizzeria i Västerås

3/7 Vid 03.30-tiden på torsdagsmorgonen förekom skottlossning vid den pizzeria i Västerås varifrån en kvinna uppges ha blivit kidnappad i helgen. Polisen vet dock inte om det finns något samband.

För att se video behöver du flash 9 eller senare.

Hälsorisk med gipsskiva utreds i Örebro

3/7 Byggjobbare runt om i landet har fått besvär av en ny typ av gipsskivor. Nu ska arbets- och miljömedicinska kliniken vid Universitetssjukhuset i Örebro göra en undersökning om besvären.

AIK-fans bojkottar matchen mot ÖSK

3/7 AIK:s supporterklubb Black Army bojkottar torsdagens match mot Örebro SK på Behrn Arena i Örebro. Orsaken är en regel som säger att bortalaget ska stå för säkerheten på den egna supportersektionen.

Åtalade metalltjuvar härjade i Örebro

3/7 I nästan tre års tid åkte ligan på stöldturné i jakt på koppar och andra metaller. I höstas kom de över brons för närmare 800 000 kronor i Örebro.

Örebro SK. Foto: SVT

ÖSK laddar för nystart

3/7 Det har varit mycket målvaktsprat inför torsdagens match mellan Örebro och AIK på Behrn Arena i Örebro.

Leksaksbuss. Foto: SVT

Tvärsnyttingarna tar bussen

3/7 Västmanlänningarna gjorde i snitt 35 resor med lokal och regional kollektivtrafik under 2007. Örebrolänningarna däremot gjorde i snitt 45 resor, visar statistik från Statens institut för kommunikationsanalys, SIKA.


Fotboja. Foto: SVT

Allt fler frivårdsdömda

3/7 Antalet dömda personer inom frivården har ökat kraftigt under våren. I maj fanns över 14.000 personer inom frivården, det högsta antalet en enskild månad på 25 år.

Passagerarbåt gick på grund i Arbogaån

3/7 Passagerarbåten Tor gick på ett grund i Arbogaån vid lunchtid på torsdagen. Nästan 90 personer var ombord, men ingen av dem skadades fysiskt.

Mattias Flinks farlighetsbedömning dröjer

3/7 Rättsmedicinalverkets riskbedömning av massmördaren Mattias Flink, som kan påverka hans önskan om att få ett tidsbestämt straff, försenas. Bedömningen kommer tidigast att komma in den 22 juli, enligt Örebro tingsrätt.

För att se video behöver du flash 9 eller senare.

Få ligger i hängmattan på semestern

3/7 Den svenska sommaren påverkar vårt beteende mer än vi tror. Tvärsnytts reporter Bertil Nyström gav sig ut i den svenska sommaridyllen för att ta reda på vad vi egentligen gör på vår semester.

Örebro

Man misshandlades utanför polishuset

3/7 Tre unga män greps vid 03-tiden på torsdagen misstänkta för grov misshandel utanför polishuset i centrala Örebro. Detta sedan männen gett sig på en fjärde man med slag och sparkar.

Senaste videoklipp från Tvärsnytt

Liv Fahlén

Liv Fahlén är webbredaktör just nu. Har du ett nyhetstips eller vill mig något?

Sommarsändningstider 18.10 19:10 22:15
Anders Nord med en kamera

Vilka är vi som gör Tvärsnytt? Här presenterar vi oss själva med bilder och text.

KÄRLEK PÅ GAMLA DAR

Jan Myrdal och Andrea Gaytán Vega i SVT:s soffa

På sin 81-årsdag kommer Skinnskattebergsbon och författaren Jan Myrdal gifta sig med den 33 år yngre Andrea Gaytán Vega.

Sven

Tvärsnytt har grävt i arkivet och samlat några unika filmer från Örebro SK:s fotbollshistoria.

ESBJÖRN SVENSSON 1964-2008

Esbjrön Svensson. Foto:Sofia Müller/SCANPIX

Lördagen den 14 juni omkom jazzmusikern Esbjörn Svensson. Esbjörn växte upp i Västmanland och Tvärsnytt har följt hans karriär genom åren. Här återpublicerar vi några de inslag vi gjort med Esbjörn Svensson.

ÖREBRO - DELAD STAD

Boxningsklubb, en tjej boxar på en boxboll

Örebro blir allt sämre på att integrera nya svenskar i samhället. Kommunen har halkat ned från 44:e plats på en integrationsranking till 67:e plats. Tvärsnytt granskar i en serie inslag den delade staden.

DET HANDLAR OM HÖRSELN

Öra med hörapparat

Det finns över en miljon hörselskadade i Sverige och ungefär 14 % av Tvärsnytts befolkning har hörselproblem. Den 22 maj inleder Hörselskadade riksförbund sin konferens i Örebro.

TUFFT FÖR FUNKTIONSHINDRADE

Sooyin tillsammans med en kille

Är välfärden på väg att monteras ner och tappar vi förståelsen för de som har det svårt i dagens Sverige?

SVÅRT ATT FÅ PERSONLIG ASSISTENS

Kvinna häller upp mjölk i glas

Tvärsnytt har granskat de dövblindas situation i Örebro kommun, och enligt landets ledande experter på dövblindhet
är Örebro en av de sämsta kommunerna i landet på att stöda dövblinda.

TVÄRSNYTT GRANSKAR SVERIGEDEMOKRATERNA

Valsedlar för Sverigedemokraterna. Foto: Scanpix

Sverigedemokraterna fick sitt genombrott i svensk kommunalpolitik vid valet 2006.
I Örebro län och i Västmanlands län fick partiet 16 mandat i 13 kommuner och tre mandat i Örebro läns landsting.
Nu har Tvärsnytt granskat hur partiet förvaltat sin nyvunna politiska makt och vilken politik partiet har fört fram i vårt område.

HÅLLER DE VAD DE LOVAR?

Valstugor på Stortorget i Örebro

För ett och ett halvt år sen var det slutspurt på valrörelsen. Politikerna gav löften om vad just de skulle göra om de fick behålla eller komma till makten. Tvärsnytt har granskat om politikerna i kommuner och landsting har hållit vallöftena.

Har du problem att se Västmanlandsnytt eller Tvärsnytt?

Örebro
Tel: 019-353535
Fax: 019-331190
Fabriksgatan 18
701 84 Örebro

Västerås
Tel: 021-150400
Fax:021-12 65 00
Kopparbergsvägen 6
722 13 Västerås

För att kunna se denna sida korrekt behöver du installera ett Flash-plugin i din webbläsare. Information om hur du går tillväga finner du på svt.se/hjalp.Ansvarig utgivare: Jonas Edlund | Kontakt: tvarsnytt@svt.se | 019-353535 | © SVT 2008