Foto: Bildbyrån

AIK hoppas hålla i målformen: "Mycket bra offensiv"

AIK gjorde tio mål på tre träningsmatcher under uppehållet. Och formen håller i sig - Örebro utklassades i nypremiären med 4-1. Nu är de tillbaka på Råsunda igen för att ta emot Gais.

Preliminär startelva AIK

Daniel Örlund - Patrick Bojent, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson, Pierrre Bengtsson - Jorge Anchén, Jorge Ortiz, Dulee Johnson, Khari Stephenson - Ivan Obolo, Miran Burgic.

Preliminär startelva Gais

Dime Jankulovski - Richard Ekunde, Andreas Tobiasson, Bobbie Friberg da Cruz, Kenneth Gustafsson - Eyjolfur Hédinsson, Fredrik Lundgren - Levon Pachajyan, Wanderson Do Cormo, Daniel Nicklasson - Daniel Morais Reis.

- Det ska bli riktig kul att spela på hemmaplan igen, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic till FotbollDirekt.se.

AIK

Nebojsa Novakovic, assisterande tränare:
- Vi har haft ett par fina matcher nu med framför allt en riktigt bra offensiv. Förhoppningsvis kan vi spela likadant igen. Det ska bli kul med första matchen på Råsunda igen, vi ser fram emot att spela på hemmaplan. Det har varit mycket bra offensiv fotboll i våra senaste matcher. Vi var väldigt nöjda sist med både anfallet och försvaret - formen är i topp. Vi har bara släppt in ett mål på fem matcher nu, så det är inte bara anfallet som har varit bra.

Om Gais:
- Jag gillar Magnus Pehrsson. De spelar bollen väldigt mycket längs marken och har en bra offensiv. Jag tyckte det var synd att de inte fick ett bättre resultat mot Helsingborg.

Om läget i laget:
- Vi har många på väg tillbaka nu så det är skönt. Sedan har vi kunnat matcha flera av de unga också, vilket är väldigt viktigt. Dom gör ständiga inhopp i allsvenskan så dom måste vara matchtränade. Bojan Djordjic och Kevin Pavey är båda snart tillbaka så det känns bra.

GAIS

Magnus Pehrsson, tränare:
Det blir en riktig utmaning med tanke på AIK:S match mot Örebro. Vi ska fortsätta spela på vårt sätt och se till att sätta dit bollarna. Vi är inne på rätt väg, det är skärpan i avsluten som saknas. Mot AIK måste vi spela aggressivt och ha ett starkt försvar. Formen är väldigt bra. Vi skapade många chanser sist mot Helsingborg, men själva avsluten var för dåliga. Bara fyra av våra 18 avslut var på mål och det är inte tillräckligt bra. Men vi gjorde en bra insats, anfallsspelet såg bra ut.

Om AIK:
Det är ett lag som har en väldigt bra offensiv och skapar många chanser - vilket de visade mot Örebro. De gjorde flera fina mål där. Deras styrka är att spelet är svårläst, förutom att Ivan Obolo bygger upp spelet centralt. Honom måste vi hålla ett extra öga på.

Om läget i laget:
David Durmaz fick en smäll på knäet och han kommer inte att vara med. Richard Ekunde kommer att ersätta. Han gör sin första match på nio månader nu. Han har kört fullt i en månad nu så det ska gå bra. Truppen blir annars densamma som sist, hur det blir med laget får vi se.

FÖLJ ALLSVENSKAN LIVE - MÅL FÖR MÅL

Följ de allsvenska matcherna direkt - mål för mål - med FotbollDirekt.se.

Klicka här för att starta

DIF:s VD om Oremo: ''Nu trycker vi gasen i botten''

Hammarby köpte Rami Shaaban och AIK Bojan Djordjic. Två tunga symbolvärvningar. Nu har Djurgården svarat med Johan Oremo.
- Vi tänker inte på det viset, men det här är en av de absolut största värvningar vi har gjort, säger Djurgårdens VD Alf Johansson.

FD:s expert: ''Oremo ingen guldvärvning''

Johan Oremo blir ingen guldvärvning. Där till är både Djurgårdens och Oremos form för tveksam. FotbollDirekts expert ser supertalangen som en värvning för nästa säsong.

Helsingborgs-stjärna på väg till Holland

En tidigare Helsingborgsstjärna är på väg till holländska Groningen. Svenskklubben räknar med att lösa affären inom kort.

Boström fortsatt osäker på Alvbåge

John Alvbåges allsvenska comeback är hotad - målvakten har fått en lårkaka. Osäkerheten kring vem som ska stå mellan stolparna är fortfarande stor i Örebro.

MFF: "Vi slår ur underläge"

Malmö FF flyger till Sundsvall för att utmana norrlänningarna på hemmaplan. Enligt Malmös assisterande tränare Hans Gren är Sundsvall favoriter - Malmö slår ur underläge.

Brasiliansk världsmästare mot Blåvitt: ''Han kan bli en boost''

IFK Göteborg mot gamle brasilianske fotbollsvärldsmästaren Aldair i Champions League-kvalet? Så kan det bli. Legenden spelar i dag för lilla Murata från San Marino.

Mittfältsstjärnans ersättare: ”Jag är ingen ny Prince”

En 22-årig mittfältare från Ghana. Det är Gais senaste nyförvärv till den allsvenska höstsäsongen. Men de som drömmer om en ny Prince Ikpe Ekong får fortsätta med det.

”Anselmo har inte tillfört något spelmässigt”

Halmstads BK:s skyttekung Anselmo missar lördagens match mot serieledande Kalmar FF. Men det är ingenting som bekymrar tränaren Janne Andersson. Tvärtom tycker han inte att brasilianaren har levererat full ut under säsongen.

Säsongen över för Rami Shaaban

Rami Shaaban har spelat sin sista match i Allsvenskan 2008.
Korsbandet är av.

Elfsborgs nygamla guldvapen

Elfsborg kan vara på väg att förstärka truppen med ett välbekant ansikte till den allsvenska guldstriden.

LÄS ÄVEN: Skandinaviska toppklubbar ute efter Lasse Nilsson

"Han har träffat AIK"

Utlandsproffset ser ut att vara på väg hem till Allsvenskan och AIK.

REDAKTIONSBLOGGEN:
Allsvenskan fylld till bredden

VECKANS SILLY SEASON - Talangerna dominerar

AIK har värvat unge Daniel Gustavsson. Elfsborg och IFK Göteborg håller på att göra klart med två ungdomsproffs och Djurgården har redan gjort en av säsongens mest intressanta värvningar. Varje fredag följer du det senaste i Allsvenskan på FotbollDirekt.se.

"Det är bara att lyfta på hatten"

ÖSK:s tränare Sixten Boström vill berömma motståndarna snarare än nedvärdera den egna insatsen efter förlusten mot AIK.

- Det är bara att lyfta på hatten, säger han till FotbollDirekt.se.

Helsingborg vann utan att imponera

Gais pressade - Helsingborg gjorde mål. HIF kom aldrig upp i normal standard men lyckades likväl klara tre poäng.

Toivonen räddade Malmö

Toivonen firade födelsedagen med två mål.

AIK körde över Örebro

Redan efter två minuter gav Ivan Óbolo gästerna ledningen.

Oremo klar för Djurgården

Lämnar klubben med omedelbar verkan.

Anfallaren blir mittback

Helsingborg har problem i backlinjen. Då kliver veteranen Erik Wahlstedt, som tidigare spelat anfallare, in i mittförsvaret.