Ny på city? Klicka här.
RSS Ström

Måndag 7 Juli 2008

Byt stad till

Malmö Lund
Jonas Lundén i GAIS mot Khari Stephensson.Foto: LEIF R JANSSON/SCANPIX
 

Svängig match slutade lika

AIK I första var det AIK mot Fantomen. I andra lekte lagen hela havet stormar. Det var en konstig svängig match det här.

AIK visste vad de skulle göra när domare Ingvarsson blåste igång matchen. Behålla samma momentum som de hade mot ÖSK. Startelvan var identisk och de skulle rulla bollen snabbt, fylla på längs kanterna och låta makrillarna jaga boll. Så såg det inte ut.

De spelade precis som de gjorde under våren. Bollen slogs långt och den slogs för tidigt. Ytterbackarna hann inte hela vägen upp utan fastnade i ingenmansland. Detta gjorde att Gais kunde hota med kontringar och snabba spelvändningar. Precis så här tog Gais ledningen. Slarvigt uppspel av Patrik Bojent och Pierre Bengtsson, som hunnit börja sin löpning, hamnade på efterkälken och pigge Pachajyan kunde enkelt rulla in bollen.

Men sedan vaknade Ganget. Mer tålamod och mer koncentration gjorde att de kunde fylla på som de ville och Óbolo och Burgic gavs alternativ. Målchanser radades upp och totalt avlossades 12 skott mot mål. Ex landslagmannen Dime Jankulovski var som en mur och gjorde ett par riktiga fantomräddningar.

Andra halvlek började som den första slutade. AIK mosade ner Gais i knät på Jankulovski och tio minuter in i halvleken hade AIK gjort både ett och två mål. Makrillarna var ett slaget lag, men icke.

AIK anammade nämligen första halvleks misslyckade försök till långbollar i för tidigt skede och lät Gais komma rättvända och i numerära övertal. Även om kvitteringen kom som en blixt från klar himmel, (inkast, skarvnick, dundervolley från kortlinjen), så var det ändå väntat.

”Vi borde vunnit den här matchen” sade Norling efter matchen.
”De borde ha vunnit den här matchen” sade Gaistränaren Magnus Pehrsson.

Det kanske de borde ha gjort, men de föll på eget grepp. När de spelar som i mitten av matchen och som i matchen mot Örebro är de fruktansvärt tunga. Men såpass mycket kvalitet finns det ändå i allsvenskan att felbeslut straffar sig och AIK tog för många.

Men det är ett AIK på anfallshumör vi ser i höst och då kommer det att bli så här ibland. Och jag tycker det är ok och jag hoppas verkligen att det lönar sig i längden.


Betyg

Daniel Örlund

Patrik Bojent

Nils-Eric Johansson

Per Karlsson

Pierre Bengtsson

Jorge Anchén (ut 79)

Dulee Johnson (ut 80)

Jorge Ortiz

Khari Stephenson (ut 45)

Miran Burgic

Ivan Óbolo

Avbytare:
Mats Rubarth (in 45)

Daniel Mendes (in 79)

Daniel Tjernström (in 80)

Emil Berggren
Fler artiklar av Emil Berggren

Senast ändrad: Söndag 6 Juli 2008 kl 21:54
Publicerad: Söndag 6 Juli 2008 kl 20:25
 

 Kommentera

Detta är ett efterhandsgranskat forum. Det innebär att skribenterna själva ansvarar för vad de skriver i sina kommentarer här. Läs mer i Citys regler.


Kommenterat tidigare?
ja
nej


Debatten på City.se präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Därför får kommentarerna bland annat inte innehålla: Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar, hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier eller olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material. Läs Citys regler.

Senaste artiklarna: