AIK har fått igång skyttet i andra halvelk. Anförda av Ivan Obolo har Slawuta i LSK-målet fått utstå ett bormbardemang från AIK:arna.

Under de två inledande minuterna av andra halvlek har Ljungskile två bra skott mot Bergh i AIK:s mål. Först sköt Leinar ett tungt skott som Berg räddar. En kort stund senare skjuter Niclas Löfgren strax utanför.

AIK har gjort ett byte i halvtid. Mats Rubarth har fått lämna plats för Salihou Jagne.

Det är halvtid på Råsunda. Trots spelövertag har AIK haft svårt att få till riktigt farliga avslut. bara ett avslut har gått på mål från AIK:arna.
- Vi måste ta tre poäng här, säger Bojan Djordic till PPV i halvtidspausen.

Det är gruffigt mellan spelarna på plan. Mycket efterslängar och tjafs. Domaren Daniel Stålhammar får vara på sin vakt så att han inte tappar kontrollen över matchen.

Efter att spelet blåsts av stampar Ljungskiles Richard Jansson hårt på Mats Rubarths fot. Rubarth håller sig kall och ger inte igen. Jansson ska vara mycket glad att han inte ens varnas.

Ljungskile ser inte överdrivet intresserade ut av att anfalla. De ligger väldigt lågt ner på planen och tar god tid på sig på fasta situationer. Gästerna ser ut att sikta på ett oavgjort resultat.

Efter en dryg kvart får AIK ett bra frisparksläge. Jorge Anchen kliver upp och skjuter bollen i muren. Ett bra läge slarvas bort.

I tolfte minuten slår Kenny Pavey ett bra inlägg som Ivan Obolo nickar strax över målvakten

Matchen är bara ett par sekunder gammal när Ljungskile anfaller och så när lyckas stöta in bollen bakom Berghi AIK-målet

Förra mötet mellan Ljungskile och AIK slutade med snöplig förlust för Solnalaget. Ikväll hoppas de på revansch.
- Ikväll är det hemma på Råsunda, här är vi grymt starka, sade Rikard Norling innan matchen till PPV.