DIF - AIK 1-1 / Den alternativa matchrapporten

"Djurgårdsspelarna hade lika gärna kunnat vara på väg till en begravning efter matchen. Dystra, klädda i svarta kostymer och nyduschade ville de helst gå raka vägen till spelarbussen men ställde som vanligt upp. Mest otröstlig verkade Peter Magnusson vara..."

Mer läsning:
» Läs mer om Djurgården
» Diskutera
» Tabeller och statistik
» Målservice LIVE


Tänk att man aldrig kan få andas ut i dessa derbyn.. Kvällen var en plågsam historia, som vanligt. Men Djurgårdens första halvtimme var den bästa denna säsong. Bollen rullade runt lugnt men säkert genom laget, som på lina, som aldrig förr. Komac och Prince som inte hittat varandra på hela säsongen spelade som siamesiska tvillingar när de växlade mellan att krypa ner och möta boll och gå i djupet. Djurgården försvarade sig fantastiskt på mittplanen, käkade upp AIK:s mittfält och Jonson-Oremo-Jones gav inte gnagarnas backlinje en lugn minut.. Lance Davids hade gett sig fan på att visa att han ska ha ett nytt kontrakt, och styrde stundtals matchen själv från sin högerbackspostion, stundtals i samarbete med Jonson på högerkanten. Allt var så självklart.

Så föll man ner i andra halvlek. AIK fick tätkänning genom några halvchanser, var helt plötsligt med i matchen igen. Men Djurgården höll stången, tack vare Magnussons 191 cm, Lance kvicka fötter och Dembos fingertoppar. Matchen höll på att rinna AIK ur händerna. Långbollarna började tjongas och desperationen var påtaglig. Hade det varit Örebro hemma en måndagkväll hade man vikit ner sig, som man gjort hela säsongen. Men nu var det ju ett derby... ...och då måste man göra två mål om man vill vinna. Det konstaterade vi redan i halvtid. Jagnes kvittering satt som en kniv i halsen. Några sekunders chock där man inte förstår att det händer, svårt att andas, innan man bara gräver ansiktet i händerna samtidigt som en hel presskår sitter fullständigt oberörd. Längst upp hoppar Kviborg och Hofmann. Gnagarjävlar.

---

Djurgårdsspelarna hade lika gärna kunnat vara på väg till en begravning efter matchen. Dystra, klädda i svarta kostymer och nyduschade ville de helst gå raka vägen till spelarbussen men ställde som vanligt upp. Mest otröstlig verkade Peter Magnusson vara. Hoppas verkligen han inte tar på sig det här målet utan går vidare snabbt. Det blir nog ett test tuffare än något annat hittills i DIF...

En derbyseger idag hade gjort mig väldigt förlåtande till Djurgården och skitsäsongen, rätt eller fel vet jag ej, hade gett en spännande framtid med tre fina chanser till nio poäng på en vecka och en snabb klättring "på tabellen", som Kuivasto hade sagt. Nu får vi inte ens det. 

Vad får vi i år egentligen?
Skriv ut denna artikel Tipsa någon om denna artikel

LINUS SUNNERVIK
2008-09-25 00:25:00


Annons:

Senaste artiklarna om Djurgården

Spelarbetyg Djurgården - AIK
2008-09-25  01:20 - Linus Sunnervik 
Varierande betyg efter en riktigt bra halvlek och en mindre bra. Lance Davids visade storhet samtidigt som Prince och Jonson gör sin bästa match för säsongen. Plus även till Oremo och Dembo. Enrico och Komac måste träna avslut. »


Djurgården - AIK 1-1: Vi är sämst i stan
2008-09-25  00:45 - Michael Kjellander 
Djurgården var bara någon minut ifrån en skön seger, men sedan kom käftsmällen som man egentligen borde ha varit beredd på. När man kommer att blicka tillbaka på säsong 07 finns det egentligen ingenting att se tillbaka på med glädje. Sista chansen till revansch gled oss ur händerna och 1-1 känns inte som något annat än en förlust. »


DIF - AIK 1-1 / Den alternativa matchrapporten
2008-09-25  00:25 - Linus Sunnervik 
"Djurgårdsspelarna hade lika gärna kunnat vara på väg till en begravning efter matchen. Dystra, klädda i svarta kostymer och nyduschade ville de helst gå raka vägen till spelarbussen men ställde som vanligt upp. Mest otröstlig verkade Peter Magnusson vara..." »


Pålle gäst i 08 Fotboll
2008-09-24  22:58 - Redaktionen 
Nu kan du mejla in dina frågor till Pålle Lindholm som gästar 08 Fotboll på torsdag. »


Klassiska AIK-derbyn i bilder - del 2
2008-09-24  09:00 - Linus Sunnervik 
Vi fortsätter ladda upp för kvällen med flera derbyklassiker och -hjältar. Samuel Wowoah, Andreas Johansson, Daniel Sjölund och Quirino - alla har de gjort samma sak. Krossat AIK. Ikväll är det upp till fajt igen. »


Inför Djurgården – AIK: Ur våra egna ruiner
2008-09-23  20:48 - Sebastian Björk 
Fan vad dåligt det går! Besvikelserna har avlöst varandra och jag vet inte hur många gånger jag använt uttryck som ”sista chansen” och ”revansch”. Nu använder jag det igen. Antagligen för sista gången i år. Matchen mot Gnaget i morgon är verkligen sista chansen till revansch. »


Klassiska AIK-derbyn i bilder - del 1
2008-09-23  15:00 - Linus Sunnervik 
Derbyn mot AIK var länge ett spöke för Djurgården. Men en varm augustieftermiddag 2002 hände något på Råsunda som vi aldrig skulle glömma. Forum 1891 har grävt i arkivet och letat fram bilder från derbyn du minns och kanske inte minns? »


Forum 1891 tar 08-derbytemperaturen i Kalmar
2008-09-23  09:00 - Christian Hildén 
Hur hett är ett derby mellan Djurgården och AIK i Kalmar? Vi på Forum 1891 har ställt oss denna fråga länge och väl, men det är först nu vi kan redovisa svar på denna komplexa fråga. Forum 1891:s, Christian Hildén har också vänt sig till KFF:s Henrik Rydström och frågat om hans syn på en potentiell flytt till en stockholmsklubb: - Varför inte? En sak har jag lärt mig av Henke Larsson - man ska inte utesluta något, säger Rydström till Forum 1891. »


Sammandrag av pressmötet inför derbyt
2008-09-22  17:40 - Michael Kjellander 
Idag hölls ett pressmöte i Klocktornet inför onsdagens derby och båda lagens tränare (assisterade i Djurgårdens fall) delgav sina tankar inför matchen. - Det ska bli väldigt inspirerande som det alltid är när tvillingklubbarna möts, tyckte Paul Lindholm. »


Blårandiga notiser: Nät framför båda klackarna i derbyt
2008-09-22  16:10 - Redaktionen 
Här samlas alla mindre notiser om Djurgården som Forum 1891 får kännedom om. Sidan uppdateras så fort något nytt uppdagas. »


Krönika: Inför derbyt, tankar från en nybliven exilare
2008-09-22  09:00 - Christian Hildén 
"För ovanlighetens skull skulle det vara befriande om den äkta fotbollsmentaliteten kunde segra på onsdag, kanske är det en utopi, men man kan alltid drömma. Något som i alla fall står klart är att DIF inte behöver ett till skandalderby. Stockholmsklubbarna behöver inte ett till skandalderby. Allsvenskan behöver inte ett till skandalderby." »


Sebastian Rajalakso otaggad?...
2008-09-19  19:18 - FANTV 
Sebastian Rajalakso otaggad? »


ÄNTLIGEN FREDAG – Fotbollens ras har påbörjats
2008-09-19  09:00 - Niklas Jogsten 
Signalerna är många och tydliga – fotbollen har nått och passerat toppen. Kurvan pekar för närvarande spikrakt nedåt med bland annat dalande försäljning, publiksnitt och spelkvalité som ingredienser. »


Alf Johansson: Vi ska bli bäst i stan
2008-09-18  09:00 - Björn Johnson 
Forum 1891 fortsätter räkna ner till derbyt mot AIK. Djurgårdens VD Alf Johansson ser fram emot matchen och är optimistisk när det gäller lagets slutplacering. - Vi har fortfarande bra chans på topp fyra vilket sannolikt innebär Europaspel. Vidare gäller det att bli bäst i stan. »


Södra nedre snart slut
2008-09-17  12:30 - Björn Johnson 
Om en vecka smäller det. Derbyt vi älskar att hata och hatar att älska. Djurgården mot AIK. Forum 1891 har börjat nedräkningen och tog tempen med biljettansvarige Tomas af Geijerstam. - Det lag som fyller sin kortsida har självklart störst chans att vinna denna prestigematch, säger han. »


Krönika: Nu vill jag se förändringar
2008-09-16  11:30 - Linus Sunnervik 
"Fotboll kanske inte är så kul när man ligger nia i Allsvenskan och har bränt allt cupspel? Det kanske inte behagar att åka ner och spela i ett mulet Göteborg en måndagkväll mot jobbiga GAIS? Tydligen inte. Men då kan man gott plocka av sig den blårandiga tröjan och tacka för sig..." »


Spelarbetyg GAIS - Djurgården:
Under all kritik

2008-09-15  23:55 - Linus Sunnervik 
Offensiv idétorka och defensiv oreda. Hårt men rättvist när vi sammanfattar spelarnas insatser mot GAIS, som på flera håll var under all kritik. Undertecknad missade delar av första halvlek. »


Paul Lindholm missnöjd med allt...
2008-09-15  23:13 - FANTV 
Paul Lindholm missnöjd med allt »


GAIS - Djurgården 2-1: En tankeställare
2008-09-15  21:20 - Linus Sunnervik 
Djurgården stod för ett riktigt bottennapp mot GAIS. Efter två veckors uppehåll går man ut och gör en rent ut sagt usel prestation utan varken vilja eller finess. Djurgården har varit skadrdrabbat, haft otur, levt på marginaler och gått upp och ner i år men en sådan här insats ställer frågor kring mångas framtid inom klubben. »


Krönika: Kampen om allsvensk död
2008-09-15  16:00 - Björn Johnson 
Brottsförebyggande rådet (Brå) har presenterat på uppdrag av regeringen ett så kallat åtgärdspaket mot huliganismen som på ett explosionsartat sätt vuxit i Sverige. Deras väg: att ta död på Allsvenskan, menar Björn Johnson. »


Inför GAIS - Djurgården
2008-09-14  20:00 - Michael Kjellander 
Efter ett två veckor långt uppehåll på grund av landslagsspel är det dags för match igen. Dock på bortaplan mot det publiksvaga (i antal) GAIS. Men som vanligt är det tre poäng som står på spel, och förhoppningsvis kan Djurgården ta sin första vinst mot GAIS under 2000-talet för att fortsätta sin klättring mot en europaplats. »


Läsarna: Fortsätt med Dahlberg som mittback!
2008-09-12  11:40 - Linus Sunnervik 
Den senaste veckans omröstningar om Daniel Sjölunds och Mikael Dahlbergs positionsbyten har gett svar - ni, läsare, är fortsatt positiva till "Dalle" som mittback men vill ha Daja tillbaka på mitten. »


ÄNTLIGEN FREDAG – Bosse är inte längre en ledare
2008-09-12  09:00 - Niklas Jogsten 
Med tiden förändras situationen. Bosses energispridande ledarstil har utvecklats till mer av ett övervakande. Det är dags att återigen väcka liv i ledarskapet. »


Blårandiga landslagsspelare i farten
2008-09-11  08:00 - Linus Sunnervik 
Förutom Daniel Sjölunds framgångar finns det även att rapportera kring Johan Oremos insatser i U21-landslaget. Även Andrej Komacs landslagskarriär har tagit en ny vändning efter helgen. »


Daja nära bli matchvinnare mot Tyskland
2008-09-10  22:30 - Linus Sunnervik 
Daniel Sjölund hade varit på planen i drygt 10 minuter när han gjorde det sensationella 3-2-målet på hörna mot Tyskland i kvällens VM-kvalmatch, som sånär räckte till tre poäng för hemmalaget. »


U21: Tveksamt om Djurgården ställer upp nästa år
2008-09-10  19:00 - Michael Kjellander 
Det har gått allt annat än bra för U21-laget den här säsongen. Hela 9 matcher av 13 spelade har man förlorat och orsaken har nästan alltid varit densamma - bristen på A-lagsspelare, vilket är tanken med serien att man ska använda sig av. Lasse Ericson, tränare för ungdomslagen, är nu skeptisk till om det blir någon fortsättning nästa år. -Vi måste fundera på om vi överhuvudtaget ska ha den här verksamheten, säger han till Forum 1891. »


U21: Assyriska - Djurgården 3-0
2008-09-09  23:45 - Michael Kjellander 
U21-laget fortsätter att förlora. Den här gången blev det med 3-0 borta mot Assyriska. »


Mattias Jonson på väg tillbaka...
2008-09-09  23:11 - FANTV 
Mattias Jonson på väg tillbaka »


Krönika: Ett ultimatum från en bitter man
2008-09-08  15:30 - Linus Sunnervik 
"Fritt fram för åsikter till höger och vänster. Alla ska tycka och tänka. Det är konspirationsteorier, munkavle, pajkastning och hönor av små fjädrar. Själv känner jag mig ganska splittrad. Jag vet inte om jag är så sugen på att släppa in någon big shot som gjort sig rik på ett spelbolag som Djurgårdens ordförande..." »


Krönika: Strategi av Bo Lundquist
2008-09-08  14:10 - Björn Johnson 
Bo Lundqvist gick i går ut med att han är beredd att avgå som ordförande för Djurgården Fotboll. I samma veva använder han sina skickliga politiska knep att få supportrarna med sig. »

Startsidan FANTV

Assyriska Enade och starka
02:30
Gefle Woxlin missade straff - och Gefle två poäng
01:34
Djurgården Spelarbetyg Djurgården - AIK
01:20
AIK Derbyhjälten slår till igen!...
00:59
Djurgården Djurgården - AIK 1-1: Vi är sämst i stan
00:45

Annonser:
 Jagne räddade AIK på övertid

Malmö Sex och Jävligt offside: Bra skrivet, bra spelare, mindre bra lag
12:00 (Läst 3091 gånger)
AIK För evigt trogna AIK
09:30 (Läst 3053 gånger)
Atlético Då riktar City också in sig på Agüero
11:00 (Läst 2539 gånger)
SvenskaFans Toppen, Floppen & Veckans Elva
09:00 (Läst 2437 gånger)
Lyon Benzema till salu!
14:10 (Läst 2385 gånger)
Juventus Juventus
(906 inlägg senaste dygnet)
Barcelona Barcelona
(603 inlägg senaste dygnet)
Malmö Malmö
(520 inlägg senaste dygnet)
Djurgården Djurgården
(410 inlägg senaste dygnet)
Roma Roma
(401 inlägg senaste dygnet)
Hammarby GubbUltras
(4418 inlägg)
Milan KWACKARNA
(4208 inlägg)
Hammarby (sugg)
(876 inlägg)
Hammarby /trut
(567 inlägg)
Manchester U Top Of The League
(529 inlägg)
Washington Caps-bloggen: 24/9 Matchrapport Carolina borta
03:43 (Läst 1550 gånger)
Napoli Napoli 2-1 Palermo: Viktig seger!
02:31 (Läst 64 gånger)
Assyriska Enade och starka
02:30 (Läst 72 gånger)
Frölunda Motståndarkollen: MODO Hockey
02:19 (Läst 39 gånger)
Huddersfield Första hemmasegern för säsongen
02:10 (Läst 31 gånger)
Turkiska Fans Turkiska cupen
02:03 (Läst 39 gånger)
Gefle Woxlin missade straff - och Gefle två poäng
01:34 (Läst 87 gånger)
Djurgården Spelarbetyg Djurgården - AIK
01:20 (Läst 303 gånger)
Södertälje Inför Linköping - Södertälje
01:07 (Läst 83 gånger)
Atalanta Atalanta flyger!
01:04 (Läst 71 gånger)
Besökare just nu: 4268 | Inloggade: 16
SvenskaFans Centralredaktion