Klockan tickade upp mot 91 minuter när Daniel Mendes nickade fram bollen till Saihou Jagne. Anfallaren gjorde inget misstag och en sen AIK-kvittering i derbyt mot Djurgården var ett faktum.

- När Mendes nickade var jag beredd. Sedan hann jag se att linjemannens flagga var nere och då var det bara att trycka dit bollen.

- Det känns så klart bra, det var ju mitt första derbymål, säger Saihou Jagne till FotbollDirekt.se.

Han fick dock inleda matchen på bänken men kom in med tio minuter kvar när AIK samlade ihop till en sista offensiv satsning.
- Jag fick veta laget under tisdagskvällen men tänkte inte så mycket på det. Jag har fortfarande mycket kvar att lära, säger poängräddaren ödmjukt.

- Framför allt lär jag mig mycket av Ivan Óbolo och varje match är utvecklande.

Att Jagne räddade poäng åt AIK ska främst försvararna Markus Jonsson och Walid Atta vara tacksamma för. Det var nämligen deras blunder i matchinledningen som orsakade Djurgårdens ledningsmål.

Johan Oremo gjorde också sitt första derbymål när han tog till vara på misstaget och rullade in 1-0. Men den totala DIF-dominansen innan paus kom av sig i andra halvlek.

AIK:s sena kvittering var både logisk och rättvis.
- Efter mycket blod, svett och en del tårar på Norra Stå lyckades vi till slut kvittera. Vi förtjänade det, hela AIK förtjänade det, anser tränaren Rikard Norling.

Anders Svensson
Mats Jonsson
FotbollDirekt.se