Minst en skadad vid derbybråk

En person fördes till sjukhus med skallskador och över 70 personer omhändertogs i Stockholm i samband med onsdagskvällens derbymatch mellan AIK och Djurgården på Råsunda i Solna.

Den första gruppen, på drygt 50 personer, omhändertogs vid bråk i Vasastan i Stockholm och den andra nere i tunnelbanan i Solna Centrum efter att matchen slutat.
Men slagsmålet blossade upp på nytt runt midnatt, denna gång på Norrmalmstorg, där ett 30-tal "herrar med rakade huvuden" gick lös på varandra men bland annat påkar.
- Två skadade låg på marken, varav en medvetslös. Han fördes i ambulans till Södersjukhuset med skallskador. Den andra vägrade medverka i utredningen och hoppade in i en taxi, säger Mats Albertsson, förundersökningsledare vid Norrmalmspolisen.
Det var tidigt på torsdagsmorgonen oklart hur många som gripits i samband med bråket vid Norrmalmstorg, men tidigare under onsdagskvällen greps sju personer vid Råsunda och i Vasastan misstänkta för bland annat misshandel, våld mot tjänsteman och våldsamt upplopp.
Dessutom ringade polisen in ytterligare ett 50-tal bråkmakare vid tunnelbanan i Solna centrum efter matchen och transporterade dem från platsen.

Spara artikeln Spara artikeln Visa länk till artikeln Visa länk till artikeln
Translate
Textstorlek Textstorlek 1 Textstorlek 2 Textstorlek 3
Publicerat 25 september 2008
Uppdaterad 25 september 2008
Se upp för dubbla trängselfakturor Stockholmare som får sin första faktura för trängeselskatt kan få en överraskning Ett stort antal kunder har fått dubbla fakturor.
Är det rätt med trängselavgifter i Stockholm?
Ja, det är bra.
Nej, lägg ner vägtullarna.
Johan Nilsson Bajen-supporter
Björn Johnson Dif-supporter
Max Schüllerqvist AIK-supporter
BLOGGSingel i SumpanAnnica Sundbaum- Melin
Nyhetslarm Nyhetslarm GRATIS LARM till din e-post och mobil direkt vid stora nyheter i Stockholm!
Skriv in din adress:

Ditt mobilnummer:
BLOGGBjörn WimanBlivande kulturchef
BLOGGModebloggenmed Cecilia Blankens
Alla jobb | Annonsera | Lägg in CV