Ny på city? Klicka här.

RSS Ström Måndag 3 November 2008
Om City Tipsa Byt stad

AIK:s Mats Rubarth tar adjö av råsundapubliken. Rubarth skänkte alla matchkläder till fansen och lämnade planen i enbart kalsonger.Foto: Fredrik Persson/SCANPIX
 

Rubarth bjöd fansen på stripshow

FOTBOLL. Han spelade bara 15 minuter. Bjöd på stripshow. Och njöt av varje sista sekund. – Man får bjuda lite på sig själv när det är sista matchen, skrattar Mats Rubarth.

Efter åtta säsonger var det dags att säga adjö till fansen. Klart AIK-mittfältaren tog ett ärevarv efter matchen och med stor kärlek delade med sig av allt han hade på sig, förutom kalsongerna, till publiken.

– Det kändes liksom som de ville ha grejerna. Då får man stå ut med att man står där blek och tanig inför alla, ha, ha.

Ramsan ”Mats, Mats Rubarth” hördes då och då under matchen som mittfältaren såg mestadels från bänken. Han fick komma in med 25 minuter kvar till full tid men valde att vänta till 80:e minuten.

– Jag ville väl insupa atmosfären, ha, ha. Nä men jag var inte varm förrän då och ville vänta lite. Tio, femton minuter kändes lagom att spela så att jag inte var för trött för att njuta av det.

Och ”det”, det var publikens jubel varje gång han rörde bollen, fler ramsor och såklart stående ovationer efter matchen.

<b>Du såg verkligen ut att njuta också?</b>

– Javisst, det var bara att njuta så länge det varade, det är klart jag blev rörd. Men det stod ju 3-0 redan när jag kom in så, då kunde jag springa runt och lyssna på publiken och bara njuta. Det var härligt. I dag var det viktigaste inte hur mycket jag spelade, det var att få säga hej till fansen. Men det hade varit tungt att komma in om vi legat under med 0–1 så jag får tacka killarna för att de gjorde så många mål, ha, ha.

<b>Snygga var de också? </b>

– Jättesnygga, framför allt Gabbes (Gabriel Özkans 3–0 via stolpen och in). Vi har ju inte gjort så många mål i år så den måste nog segla upp på förstaplatsen, he, he.

<b>Kom det några tårar?</b>

– Inte nu, de kom faktiskt före matchen, när jag tänkte på den, att nu var det den sista inför den här fantastiska publiken, säger Rubarth med kärlek i rösten.

Han kastade inte bara kläder till publiken, han tog ett varv till i bara kalsonger och fottejp och slängde slängkyssar, bugade sig och skakade händer längs staketet också.

Vad han ska göra nu? Det vill Rubarth inte berätta - än.
Det kan bli något inom AIK, det kan bli något ”plinkande på gitarren kanske”, det kan bli fortsatt spel även om det sistnämnda låter tveksamt med tanke på Rubarths egna ord till fansen från planen:

– Jag har inte bestämt mig men det blir svårt att gå till ett annat lag, för där kan det bara bli sämre. Allt annat än AIK blir ett nerköp, den här publiken... den finns ingen annanstans i Sverige, sa Rubarth som tackade för allt stöd med ett sista:

– Jag älskar er!

Marie Hallman
Fler artiklar av Marie Hallman

Senast ändrad: Söndag 2 November 2008 kl 22:22
Publicerad: Söndag 2 November 2008 kl 22:22
 

 Kommentera

Detta är ett efterhandsgranskat forum. Det innebär att skribenterna själva ansvarar för vad de skriver i sina kommentarer här. Läs mer i Citys regler.


Kommenterat tidigare?
ja
nej


Debatten på City.se präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Därför får kommentarerna bland annat inte innehålla: Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar, hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier eller olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material. Läs Citys regler.

Senaste artiklarna: