Ny på city? Klicka här.

RSS Ström Måndag 10 November 2008
Om City Tipsa Byt stad

Inte utan min chef! Nebojsa Novakovic vägrar vara kvar i AIK när Rikard Norling nu fått sparken.Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX/ ARKIVBILD
 

"Om han går så går jag - det känns rätt i hjärtat"

FOTBOLL. Utan Norling - ingen Nebojsa. Nu lämnar även AIK:s assisterande tränare klubben. – Vi har jobbat tillsammans i fyra år. Om han går så går jag. Det känns rätt i hjärtat, säger Nebojsa Novakovic till City.

Beskedet att Norling sparkats fick han per telefon under måndagsförmiddagen. Men den person ur styrelsen som ringde bekymrade sig aldrig om att kolla vad Nebojsa Novakovic själv ville göra.

– Den som ringde sa att Rikard hade fått sparken men att de tänkte sig att jag skulle vara kvar. Ingen frågade mig vad jag tyckte eller vad jag ville göra. Så jag gick till min chef - till Norling och meddelade honom att jag inte heller ville kvar om han fick gå. Jag har sagt till honom att det är det som känns rätt i hjärtat, säger Novakovic till City.

Varför känns det rätt i hjärtat?

– För att vi har jobbat tillsammans och tagit alla svåra beslut tillsammans i fyra år. Alla upplevelser som vi haft, både positiva och negativa, har vi gått igenom tillsammans. Jag förstår inte hur de (styrelsen) tänkte när de trodde att jag skulle vara kvar när han fick gå. Hur tänkte de att vi andra som varit del i ett team skulle kunna fortsätta om han får gå? frågar sig Novakovic.

Beslutet att gå var tufft på ett sätt- med tanke på alla år som både spelare och tränare i AIK - men också lätt på ett annat:

– Jag behöver inte tänka efter, för jag vet hur mycket vi har gjort tillsammans. Jag vet inte vad de (styrelsen) gör nu egentligen. De har säkert gått igenom det här noggrant men de borde tänka på att det finns andra i teamet också, som liksom jag har jobbat med Rikard under alla de här åren.

Nebojsa Novakovic har inte pratat med styrelsen om sitt beslut än:

– Vem ska jag prata med? Jag vet inte vem jag ska ringa. Men jag har pratat med min chef - alltså Rikard Norling - för han var min chef i AIK och därför har jag meddelat honom att jag inte heller blir kvar.

Vad gör du om den nya tränaren, Mikael Stahre, ringer och ber att du ska vara kvar?

– Ja, ha, ha du det är omöjligt för då stänger jag av telefonen.

Vad ska du göra nu då? Har du ens hunnit fundera på det?

– Nej men jag är tränare. Jag bestämde mig för länge sedan att jag ska vara tränare på hög nivå. Så det blir en jobbig dag i morgon (tisdag), att inte vara tränare i AIK längre. Men vi får se, jag ska i alla fall försöka jobba som tränare, någon annanstans.

Marie Hallman
Fler artiklar av Marie Hallman

Senast ändrad: Måndag 10 November 2008 kl 20:39
Publicerad: Måndag 10 November 2008 kl 20:31
 


Senaste artiklarna: