Babis Stefanidis såg till att förlänga HIFs förlustfria svit mot AIK.

Swärdh inte helt missnöjd trots tappade poäng

I och med måndagens oavgjorda resultat vet Peter Swärdh fortfarande inte hur det känns att förlora mot AIK. Men det satt hårt inne. Kviteringen kom med endast nio minuer kvar av matchen.

Det märktes att HIF var mest sugna på tre poäng i måndagens möte mot AIK. Man satte högsta fart redan från start, medan AIK intog en betydligt mer passiv inställning med sitt 4-5-1 system där Wilton Figueiredo fick agera ensam anfallare.
-Vi försökte redan från start att ta tag i taktpinnen genom att få med Gustaf Andersson och Olivier Karekezi i spelet. Samtidigt ville vi få upp McDonald Mariga högt upp i banan för att kunna etablera ett bra anfallsspel. Det lyckas vi väldigt bra med under dom första 20-25 minuterarna. Sen kommer 0-1 målet lite olyckligt. Det är i en situation där vi är väl samlade med mycket folk. Vi bör försvara oss bättre i den situationen, förklarar Swärdh självkritiskt.

-I andra halvleken börjat AIK lite bättre än oss. Killarna ska ha en stor eloge för att dom trots underläge orkade hålla huvuna uppe och skapa situationer, och till slut kommer också kvitteringen.

Dom allsvenska planernas status är något som har debatterats flitigt. Dom bristfälliga planerna skapar problem för lag som vill vara spelförande och som har ett effektivt passningsspel. Något som än en gång blev tydligt i och med dagens match. Swärdh är övertygad om att HIF kommer att ha en fördel ju längre säsongen lider då planerna förhoppningsvis blivit bättre.
-Planerna kommer bara att bli bättre och bättre. Ser man till dagens plan var det lätt att göra tekniska misstag gällande passningsspelet. Man tappar tid och fart och sånt gynnar alltid försvarsinriktade lag.

Gustaf Andersson visade bra form under försäsongen, men har haft det lite svårare att få till det under inledningen av Allsvenskan. Under dom tre senaste matcherna har han endast kommit till avslut på mål en enda gång. Ett klart underkänt betyg för HIFs ensamma forward. I dagens match fick han se sig förpassad till bänken efter drygt en timmes spel.
-Gustaf hade lite svårt att få utrymme i dagens match, och kom inte till några riktigt bra avslut. Dom stod istället McDonald och Olivier för. Givetvis är det inte ett godkänt facit med antalet avslut på mål för Gustafs del, men man bör också se på dom totala matchbilderna. I matchen mot IFK Göteborg hade han till exempel en väldigt otacksam roll. Idag var det i och för sig en helt annan matchbild och det fanns betydligt fler möjligheter att komma till avslut.

Bytet av Gustaf Andersson resulterade i en ny bekantskap för Olympiapubliken. Ersättare blev Jamaicanske anfallaren Luton Shelton.
-Luton gjorde ett piggt inhopp. Det var tydligt att han bidrog med en väldig explosivitet och snabbhet när han kom in. Tyvärr fick han inte tillfälle att visa så mycket med boll, konstaterar Swärdh.

Även om det nu bara blev 1-1 mot nykomlingen AIK är inte HIFs tränare helt nedstämd efter matchen.
-Sett till bollinnehav och avslut hade vi en kraftig dominans matchen igenom. Som helhet tycker jag verkligen att det är vår bästa match för säsongen.

Skriv ut denna artikel

ANDERS.SJOLIN@COMHEM.SE
2006-04-25 00:33:00


Annons:


Assyriska Tränaren har ordet
13:20
Öster Öster spelade 0-0
12:49
Norrköping Jakten på Allsvenskan, dag 148
12:15
Malmö MFF:are i exil - No 2.1
09:00
Kalmar Maratonmannen, Del 2
08:00
SvenskaFans SpelsidaSvenskaFans PokersidaHandla i SvenskaFans ShopenSpeedQuizFootballQuiz


VÄGGSPEL

Sveriges första talkshow om fotboll. Idag får vi fint besök från Trinidad & Tobago i studion, förutom det-Panel: Daniel Sjöberg och Jejo Perkovic Gäst: Nora Strandberg (TV4)
E-post:

Lösenord:


Annonser:


Annonser: