Tunneln var så fräck att den genom Hallandsåsen kommer att framstå som fjuttig i jämförelse, om den nånsin blir klar.
Dif-backen Robert Stoltz stod med lång näsa när Derek Boateng tryckte dit 2-0 på en hjälplös Pa Dembo Touray.
- Jag såg att han (Stoltz) stod med benen isär och bestämde mig för att testa. Det var ett väldigt snyggt mål och väldigt viktigt för laget, säger Boateng.
Men framför allt - viktigt för honom själv.
Den tekniske mittfältaren jagar en plats i Ghanas landslag, men fick inte ledigt när hans nation mötte tyska VfB Stuttgart i onsdags - eftersom det krockade med derbyt.

Närmade sig VM-truppen...
I stället bjöd AIK in en representant från Ghanas fotbollsförbund - och SPORT-Expressen kan intyga att 23-årige Boateng är ett kliv närmare Tyskland.
- Grattis man, vilket mål! utbrister Anthony Baffoe, talesman för ghananska förbundet när han träffar derbyhjälten i Råsundas vip-restaurang efter matchen.
- Jag har följt Derek under hela hans karriär och i dag bevisade han att han är en fantastisk spelare. Jag kommer definitivt att rapportera till förbundskaptenen (Ratomir Dujkovic) hur imponerad jag är, säger Baffoe.
- Jag ska ta med mig ett videoband hem och visa upp.
Chanserna att vi får se Derek i VM i sommar?
- Det är upp till coachen att bestämma, men hade jag varit coach hade jag tagit med honom.

Aldrig så koncentrerad förut
Det hade Boateng själv också:
- Jag hoppas att de bjuder in mig, det vore jättebra för mig och min karriär att spela VM.
- Får jag chansen så kommer jag att ta den, säger AIK-stjärnan, som drog en rejäl pust när allt ståhej hade lagt sig efter derbyfesten.
- Jag har aldrig varit så koncentrerad inför en match sen jag kom till Sverige. Jag brukar vara den som skojar i omklädningsrummet, men i dag var jag tyst, skrattar Derek Boateng, som dock var nöjd över beslutet att förlänga kontraktet med Solnaklubben till säsongen 2007.
- Jag ville stanna i AIK, jag gillar klubben och fansen och är nöjd här.
I toppen av allsvenskan.