Ny på city? Klicka här.

RSS Ström Onsdag 25 Februari 2009
Om City Tipsa Byt stad

Gabriel Özkan är tillbaka efter långdragna skador. Nu tar han en dag i taget men vågar också blicka framåt mot U21-EM och framgångar med AIK.Foto: Johan Jeppsson
 

”Man måste vara ödmjuk”

FOTBOLL Ung, het och äntligen skadefri. Efter två i princip förstörda säsonger är Gabriel Özkan tillbaka. Här berättar han om smeknamnet Kaká, U21-EM, drömmen om proffsspel och varför han måste se Inters hemmamatcher.

Är du helt skadefri nu?

– Ja, det är helt otroligt skönt att vara frisk. Jag har tränat rehab på Bosön med Britta Kockum-Östberg som verkligen var jätteduktig. Jag har ett program som jag fortfarande kör för att stärka delar där jag tidigare varit svag.

AIK vill skriva nytt kontakt med dig, Björn Wesström har sagt att man räknar med att sälja dig vidare för 30 miljoner. Sätter det extra press på dig?

- Jag vill inte säga nåt om kontraktet. Men det där, jag känner verkligen inte att jag måste prestera nu, nu, nu. Jag vet vad jag kan om jag får vara frisk. Det visar ju att AIK tror på mig. Jag har AIK att tacka för mycket. Jag försöker att ge tillbaka.

Är spel utomlands din framtidsplan?

- Det är naturligtvis en dröm. Jag vill utvecklas som fotbollsspelare och det kan man bäst göra om man spelar med de bästa spelarna men det är ingenting jag gå omkring och tänker på. Jag vill göra mitt bästa i AIK.

Trots dina skador nämns du alltid som en av våra största talanger, som en gudabenådad spelare och så vidare. Tar du till dig berömmet?

– Man kan väl inte undvika att se det som skrivs ibland men det viktiga är att man inte låter det stiga en åt huvudet. Man måste ha fötterna på jorden och vara ödmjuk. Jag tror ingen som känner mig skulle beskriva mig som kaxig.

Några av dina lagkompisar gick just förbi och kallade dig Kaká. Varför?

- Det där började när Wilton var här 2006. Han tyckte jag hade samma driv i steget och sedan har namnet hängt kvar.

Har du samma driv i steget?

- Nja, jag tror inte man ska jämföra mig med Kaká. Men visst är det en av mina styrkor. Jag har bra driv och kan utmana i hög fart.

Svagheter?

- Nej. (skratt) Det finns alltid saker att jobba på, jag tycker att det är viktigt att försöka utveckla det som man är bra på också helt tiden.

U21 går på hemmaplan i sommar, är det ett av dina mål?

– Ja, absolut. Jag har inte gjort så många landskamper eftersom jag varit skadad men nu vet jag att jag har en bra chans att komma med där. Men AIK kommer först, EM vore en bonus.

Ni har fått ny tränare, Mikael Stahre. Bra?

– Ja, det tycker jag. Jag känner honom sedan tidigare. Han är mer intensiv än vad Rickard (Norling) var men båda är riktigt bra tränare.

Vad gör du när du inte spelar fotboll?

- Jag är en ganska vanlig kille. Jag tycker om att umgås med mina kompisar och att vara med min familj och min flickvän. De är mycket viktiga för mig, med dem kan jag koppla bort fotbollen.
- En grej är extra viktig. När Inters matcher går på tv då måste jag se dem med min lillebror David som är 14. Det har blivit vår grej.

Är Zlatan förebilden?

– Ja - för brorsan! När jag var yngre var det Ronaldo och Zidane som jag såg upp till. Nu när man ser på fotboll sitter jag inte och tittar supernoga efter detaljer, jaga bara slötittar.

Carina Sigurdsson Löpp
Fler artiklar av Carina Sigurdsson Löpp

Senast ändrad: Onsdag 25 Februari 2009 kl 10:32
Publicerad: Onsdag 25 Februari 2009 kl 06:00
 

 Kommentera

Detta är ett efterhandsgranskat forum. Det innebär att skribenterna själva ansvarar för vad de skriver i sina kommentarer här. Läs mer i Citys regler.


Kommenterat tidigare?
ja
nej


Debatten på City.se präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Därför får kommentarerna bland annat inte innehålla: Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar, hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier eller olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material. Läs Citys regler.

Senaste artiklarna: