Sv. Cupen


Kalmar FF vidare i cupen

Vilken seger! Kalmar FF visade i kväll prov på allt när man slog ut AIK ur Svenska Cupen med siffrorna 4-1 (2-0). Matchen innehöll, förutom bra fotboll, två utvisningar, en ledning som kändes hotad och en avslutning i snudd på utklassningsklass.

Kalmar FF inledde matchen riktigt bra och första målet kom redan i den sjunde minuten när Ari bjöd på en tvåfotsdribbling som helt ställde AIK:s försvarslinje och sedan snyggt klippte in kvällens första mål. Kalmar hade det mesta av spelet och höll i även efter målet. AIK:s hetaste chans kom i den 13:e minuten då man slog ett inlägg som styrde mot Petter Wastå som enkelt plockade bollen.

Halvvägs in i första stagnerade matchen och mycket av spelet förlades till planens mitt och AIK tog över bollinnehavet utan att åstadkomma någonting.

Kalmar ökade på sin ledning i den 40:e minuten då Cesar Santin snubblade in 2-0 efter ett långt inkast av Lasse Johansson och målen kunde varit fler då KFF avslutade halvleken med två riktigt fina chanser av Cesar och Ari som drog på en bicykleta.

Andra halvlek började på sämsta tänkbara sätt när Petter Wastå drog ner en AIK:are på väg mot mål och domare Martin Ingvarsson blåste straff. Straffen satte Markus Jonsson bredvid Petter som dock gick åt rätt håll utan att nå fram. Efter reducringen var AIK riktigt heta och var vid ett par tillfällen farligt nära en kvittering.

I stället för den fruktade kvitteringen kunde KFF utöka till 3-1 på en underbar frispark i bortre krysset signerad Lasse Johansson. Frisparken kom till efter att Ari dragits ner i friläge av Nicklas Carlsson som fick syna det röda kortet.

För att helt dra ner rullgardinen för tillresta AIK:are så avslutade Ari kvällen med att göra kvällens mål när han drog två AIK:are halvvägs in på deras planhalva för att sedan rusa ifrån dem, dra även målvakten och sedan rulla in bollen i tomt mål.

Matchen avslutades i hett tempo när humöret rann ur diverse AIK-spelare men allt styrdes upp och när även Henrik Rydström fick lämna planen efter sitt andra gula kort så mattades känslorna något och kvällen avslutades på bästa sätt.

Härnäst väntar nu Visby-Gute borta för Kalmar FF i Svenska Cupens fjärde omgång.

 

 


Matchfakta

 Kalmar FF - AIK  4-1 (2-0)

 

Laget

Avbytare
Sasa Sjanic (MV) 
Jocke Lantz (B)
Daniel Pettersson (B)
Fredrik Petersson (Mf)
Shpetim Hasani (F) (86)

Petter Wastå

Patrik Rosengren  Mikael Eklund

 Niklas Kaldner

Tobias Carlsson  

Henrik Rydström   Viktor Elm 

Mikael Blomberg

Cesar Santin

Lasse Johansson

Ari (86)


AvstängdaSkadade
Fabio (lår)


Domare
Huvuddomare: Ingvarsson, Martin  HÄSSLEHOLM
Ass. domare 1: Sjöblom, Magnus  LANDSKRONA
Ass domare 2: Andersson, Christian  NORRKÖPING 

1-0 Ari (7)
2-0 Cesar Santin (40)
3-1 Lasse Johansson (71)
4-1 Ari (79)

Mål
4-1 (2-0)

1-2 Markus Jonsson (49) (str)

 

Petter Wastå
Henrik Rydström
Henrik Rydström
Tobias Carlsson


Dulee Johnsson

Henrik Rydström

 Niklas Carlsson 


Publik
1513


Nanne Bergstrand efter matchen:
- Första halvlek var vår starkaste del av matchen. Framför allt då avslutande delen då vi skapade mycket chanser och borde avgjort matchen.
Sedan får AIK en bra start i andra där de reducerar på straff och är verkligen inne i matchen men efter utvisningen och vårt 3-1 mål så är matchen avgjord.
Vinner man med 4-1 mot ett topplag i Allsvenskan så är det klart att det är mycket som är bra. Samtidigt så är det viktigt att vi inte på något sätt slår oss till ro utan det finns fortfarande mycket att jobba med.

 


Senaste nytt:
[2006-06-08]
Lägeskoll med Johnny Petersson
[2006-06-08]
Kommande match
[2006-06-08]
KFF - AIK

I veckan:
Måndag 05
15:30 Träning A-laget
Tisdag 06
Onsdag 07
19:00 KFF - AIK (SC)
Torsdag 08
15:30 Träning A-laget
Fredag 09
Lördag 10
10:00 Träning A-laget
Söndag 11

Övrig Sponsring


Kalmar FF i din mobil

Kalmar FF i din dator

Skicka FF-Vykort

Medlemsinformation!


Calmare Nyckel Cup


Nätets bästa priser hos
www.pricerunner.com/