Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 
Forum    Bloggen

AIK
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Häcken
Malmö
Öster
Örgryte

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Hulsker besviken målskytt: ''Vi borde avgjort i första''
21/08/06 22:08

GEFLE IF - AIK
AIK är nya serieledare i allsvenskan. Detta trots att man bara fick med sig en poäng från bortamötet med Gefle efter 1-1 på Strömvallen.
- Vi tänker inte på serieledningen, vi tar en match i taget, säger AIK-målskytten Bernt Hulsker.

Han har väntat sedan den första omgången och matchen mot just Gefle IF. Nu fick norrmannen Bernt Hulsker göra mål igen. Efter bara nio minuter väggade han sig igenom hemmaförsvaret och lyfte iskallt in 1-0 och AIK hade fått en drömstart mot Gefle. Ett lag som Hulsker uppenbarligen trivs väldigt bra mot.
- Ja, tydligen. Det är ju synd att det inte är 26 matcher mot dem, (skratt). Det var en perfekt start och vi trodde att de skulle öppna upp sig lite mer, men det gjorde de inte, säger han till FotbollDirekt.com

Nej, Gefle fortsatte att ligga lågt med laget och låta gästerna styra spelet och det gjorde AIK. Man skapade flera chanser att göra 2-0, men målet kom aldrig och en halvtimme efter Hulskers mål gjorde René Makondele en snarlik attack som norrmannen och lika iskallt lyfte han in kvitteringen som blev matchens sista mål.
- Vi skulle ha avgjort matchen i första halvlek. Det är lite otur att vi inte gör det, vi är ändå ett av de lag som har gjort flest mål i allsvenskan så vi vet att vi kan, säger Hulsker.

I halvtid hände något och Gefle kom ut som ett nytt lag. Man tog över spelet och tryckte tillbaka AIK som hade svårare att få fast bollen högt upp i planen. Med 20 minuter kvar tryckte så Niklas Sandberg ner snabbe Makondele och domaren dömde straff. En straff som Mathias Woxlin drog över ribban.
- Det var inte roligt när de fick straff. När han sköt över så kändes det väldigt skönt, säger Hulsker.

Nöjd eller missnöjd med en poäng?
- Det är lite blandade. Vi hade matchen i vår hand i första halvlek och i den andra blir det helt annorlunda. Det var kanske rättvist.

Ni leder serien, men bara på målskillnad?
- Det är inget vi tänker på. Vi har varit duktiga på att ta en match i taget och det måste vi fortsätta göra. Jag vet att det är tråkigt, men vi ska inte sväva iväg och tänka på serieledning och sådant.

För Gefle var matchen ännu ett bevis på att man är otroligt svårslagna hemma. Något som andra topplag, som Malmö FF och IFK Göteborg, fått känna på på sistone.

Gefle IF - AIK 1-1 (1-1)
Målen: 0-1 (9) Bernt Hulsker, 1-1 (39) René Makondele .
Varningar, GIF: -. AIK: Rubarth, Hulsker, Jonsson.
Domare: Miro Ukalovic.
Publik: 7 151.

Daniel Sjöberg
FotbollDirekt.com

79

 
250x120
Redaktör: Daniel Sjöberg

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

 

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved