Björn Wesström och Mikael Stahre reste den gångna veckan till Brasilien. Med sig hem har de ett nyskrivet kontrakt med 22-årige Antonio Flávio.
Björn Wesström och Mikael Stahre reste den gångna veckan till Brasilien. Med sig hem har de ett nyskrivet kontrakt med 22-årige Antonio Flávio.

AIK värvar forward från Brasilien

Antonio Flávio var namnet det ryktades om.
Nu står det också klart att AIK värvar den 22-årige brasilianaren.
Flávio ansluter i början av augusti.


När Björn Wesström idag landade i Sverige efter sex dagar i Brasilien gjorde han det med ett nyskrivet kontrakt. På det finns Antonio Flávio Aires dos Santos signatur.

Flávios namn har nämnts tidigt och på plats specialstuderade både Björn Wesström och Mikael Stahre honom under deras resa till Brasilien. I torsdags fick de se Flávio spela nästan hela matchen när hans klubb EC Santo André besegrade Atletico Paranaense i Serie A.
Båda är väldigt nöjda med rekryteringen i AIKs pressmeddelande om övergången.
- Jag har både sett och träffat Flávio. Hans egenskaper är framför allt att han är bolltrygg och rörlig, han har bra tillslag med bägge fötterna. Jag ser fram mot att få honom till AIK, säger  Mikael Stahre.

Extern finansiär bakom värvningen
I ett ekonomiskt trångt läge kan man fråga sig hur AIK kunnat ha råd med att lösa Antonio Flávio. Men enligt sportchef Björn Wesström är det med hjälp av en extern finansiär, troligtvis inte Agent03 då dessa inte nämns vid namn.
- Denna affär är genomförd med stor hjälp från en privat investerare. Flávios ålder, egenskaper och framför allt potential ligger i linje med den strategi vi nu har för spelare där det finns externa investeringsintressen, säger Björn Wesström.

Antônio Flávio  är uppväxt i Brejinho de Nazaré och har spelat i E.C. Santo André sedan 2006. Han är 22 år, 175 cm och väger 74 kilo. I AIK har han redan tilldelats nummer 11. När han ansluter  till AIK är oklart men det troliga enligt AIK är i början av augusti.
Under den gångna säsongen har han spelat 10 matcher med sin klubb EC Santo André i Brasilianska Serie A och gjort ett mål.
I det regionala statsmästerskapet (som spelades i våras och som har hög status) spelade han 17 matcher och gjorde 6 mål när Santo André slutade sexa bakom storklubbarna Palmeiras, Sao Paolo och Corinthians.

Övergången bäddar givetvis för en ny diskussion.
Är Flávio en ersättare till Óbolo? Eller en anfallspartner?
Gnagarforum lovar att återkomma om det.
Tills dess: Välkommen Flávio!
Skriv ut denna artikel Skicka till Facebook Tipsa någon om denna artikel

ALEXANDER STRIGÉN
2009-07-20 16:16:00


Annons:Efter 2008 var ett tufft år för Bojan Djordjic. Nu leker dock fotbollslivet för AIK:s mittfältare. <br/>- Jag har kommit en bra bit på vägen, men det är en bra början, säger Bojan till FANTV.
Get the Flash Player to see this player.
Efter 2008 var ett tufft år för Bojan Djordjic. Nu leker dock fotbollslivet för AIK:s mittfältare.
- Jag har kommit en bra bit på vägen, men det är en bra början, säger Bojan till FANTV.

» Se klippet på FANTV
Annons:
sep

Fler nyheter från Svenskafans

sep
sep
tom tom

tom
Välj annan sida
Senaste nyhterna

Senaste nyhterna Senaste nyhternaDygnets mest lästa
Dygnets mest lästaHetaste forumen
Hetaste forumen


Hetaste klubbrummen
Annonser: