Jos Hooiveld - en av de absolut bästa i AIK mot MFF.
Jos Hooiveld - en av de absolut bästa i AIK mot MFF.

Spelarbetyg: Malmö FF-AIK

Sent omsider kommer här spelarbetygen till Malmö FF-AIK. Daniel Örlund och backlinjen hyllas unisont. Sämre på övre lagdelar. Vad tycker du? Sätt ditt eget spelarbetyg för AIK:s 0-0 match borta mot MFF.

Gnagarforum ber om ursäkt för sen publicering av spelarbetygen.

Betygskala 1-5
1 = underkänd
2 = godkänd
3 = bra
4 = mycket bra
5 = landslagsklass

Pierre Bengtsson och Yussuf Saleh spelade för kort tid för att bedömas


Daniel Örlund | Red: 4
Ny toppinsats av Daniel Örlund som inte blandar och ger längre. Förutom ett par riktigt fina räddningar var Örlund gång på gång perfekt ute vid utrusningar och även i luften denna gång. Har en fantastisk backlinje framför sig, men uppträder tryggt och säkert.
1 2 3 4 5
Röster: 66 st


Markus Jonsson | Red: 3
Har, liksom hela AIK, en väldigt tung första halvlek men står pall tillsammans med resten av backlinjen. Har en riktigt bra andra halvlek då vi fick se flera patenterade ruscher framåt av Markus Jonsson. Trean i betyg är väldigt stark.
1 2 3 4 5
Röster: 57 st


Per Karlsson | Red: 3
En av Pers bästa insatser för året. När Malmö var överallt i första halvlek var det Per och Jos Hooiveld som framförallt undanvärjde målchanserna. Stod rätt, var bra in i flera dueller och agerade stabilt och med stort lugn. Trea med beröm.
1 2 3 4 5
Röster: 51 st


Jos Hooiveld | Red: 4
Planens gigant. Stoppade frilägen, gjorde vansinnigt klockrena brytningar, startade uppspel och höll Malmö FF:s speldominsans till enkla avslut. Holländarens bästa insats i den svarta tröjan? Tveklöst.
1 2 3 4 5
Röster: 64 st


Nils-Eric Johansson | Red: 3
Har kanske backlinjens svåraste uppgift då han ställdes mot en sylvass och duktig Daniel Larsson. Larsson fick överhanden vid ett par tillfällen men utöver det uppträdde Nisse, precis som resten av backlinjen, tryggt, stabilt och säkert.
1 2 3 4 5
Röster: 52 st


Kenny Pavey | Red: 2
(ut 87)
Kanske ”jämnast” av alla på mittfältet. Dvs var ungefär lika bra i båda halvlekar. Krigade outtröttligt och lyckades skapa lite press tillsammans med Markus Jonsson på högerkanten. Så mycket farligare än ett par inlägg blev det dock inte, men Pavey vägde upp det med defensiv styrka. Betyget godkänt är dock ett utan glans.
1 2 3 4 5
Röster: 51 st


Jorge Ortiz | Red: 2
Ligger faktiskt på en etta efter sin första halvlek. Körs över på mitten av Rick Kruys och Daniel Andersson och var fel in i både dueller och passningar. Det var högst ovanligt att se. I andra spelade Ortiz dock upp sig märkbart. Betyget godkänt är då fullt logiskt.
1 2 3 4 5
Röster: 50 st


Dulee Johnson | Red: 2
Precis som Ortiz var Dulee inte riktigt med i första halvlek och drog precis som Ortiz på sig ett gult kort som kanske hämmade spelet något. Spelar upp sig i andra halvlek och var då betydligt mer rörlig och aktiv i spelet.
1 2 3 4 5
Röster: 52 st


Daniel Tjernström | Red: 2
Totalt osynlig i första halvlek, liksom flera andra på mitten. Flyttas in mer centralt i andra och kunde då kriga sig loss på sedvanligt Tjernströmmanér mot ett bollrullande Malmö. Betyget godkänt känns extremt tråkigt att ge rakt överlag till alla på mittfältet. Men med tanke på hur det såg ut under torsdagen är det svårt att sätta något annat.
1 2 3 4 5
Röster: 51 st


Ivan Óbolo | Red: 2
Får tyvärr ägna större delen av kvällen åt defensiva arbetsuppgifter. Skapade inte mycket framåt och hämmades kanske av att inte ha konstruktiva offensiva spelare runt sig. Gjorde desto mer i defensiven och var säker på fasta situationer. Obolo har knappt haft ett skott på mål på två matcher. Men med tanke på hur matcherna sett ut är det inte så märkligt.
1 2 3 4 5
Röster: 49 st


Saihou (CH) Jagne | Red: 1
(ut 84)
Uträttar inte mycket under matchen och det är kanske förståeligt med tanke på Malmös press. Men CH hade kunnat skapa mer om det inte hade varit för en orgie av felaktiga löpningar på de skarvningar som Obolo trots allt skapade. När han väl fick bollen tog det inte många sekunder innan Malmö erövrat tillbaka den. Kanske Jagnes blekaste insats.
1 2 3 4 5
Röster: 52 st


Visa res

Skriv ut denna artikel Skicka till Facebook Tipsa någon om denna artikel

ALEXANDER STRIGÉN
2009-07-31 20:30:00

KOMMENTERA ARTIKELN
8 st kommentarer.

Namn:

Kommentar:

Vad blir 1 plus 7?

» Förhållningsregler
gnaget | 2009-07-31 21:33
Aik vek ner sig igår och sett över hela matchen är det ett under att förstå hur Aik ligger där dom ligger i tabellen.. Vi bokstavligen sög och 19-2 i avslut ? OMG!

Kriss | 2009-07-31 21:27
Håller med kritiken om de höga betygen till mittfältet. Vi blir hel överkörda i stort sett HELA matchen där och tappar bollar mest hela tiden och skapade i stort sett nada. Att ge dem godkännt i betyg är galna överbetyg. Hoppas på bättring från framförallt innermittfältet till matchen mot BP. Vi har alla riktigt höga förväntingar på herrarna ortiz och duleeh.

Arnold | 2009-07-31 21:20
Alla får godkänt + utom ch? lite överbetyg kanske?

Fucking CL | 2009-07-31 20:48
Håller med jimper till 100 %. Målvakten/försvaret räddade Gnaget. Om Malmö hade varit vassare hade det blivit 3 balls i baken. Så hade skett under Norlings tid. Detta visar helt klart att truppen inte alls är så j*vla bred när vi har många skador/avstängningar. Spelare som Pavey och Tjernström ska INTE finnas med i en startelva. Inte heller CH som är en lämplig sub i 75 minuten. Mutumba, Bojan & glaslirar'n Özkan behövs. Sedan får vi hoppas att brassen är bra och att Miran kommer tillbaka snart. Torsten och Pontus platsar dessvärre inte i AIKs anfall.

Gnaget | 2009-07-31 20:43
Ser inte nån glöd hos Jagne längre. Han börjar se ut som på försäsongen, då han spelade helt utan lust och uträttade ingenting. Hoppas han skärper till sig. Ser stort potential i honom! Vill se mer av Viktor Lundberg också. Trots att han gjorde en dålig match sist så är han en av sveriges största talanger och behöver förtroende från Stahre.

jl | 2009-07-31 20:40
ch var ju iofs sjuk. Annars så är det en 1a för min del på ortiz, årets bästa spelare so far gör en helt usel match, felpass, fel in i dueller, fel efter fel efter fel. Jos som gick från en stark försäson till en dalande allsvensk debut till riktigt usel, gjorde definitivt sin bästa match i AIK tröjan, AIKs bästa spelare igår utan tvekan.

erik | 2009-07-31 20:38
jagne funkar inte mot de bättre lagen, han ser nästan rädd ut också. lite tunn sparv. nu väntar vi på att flavio anländer till aik

jimper | 2009-07-31 20:34
Själv ger ja hela mittfältet och anfallet underkänt, vi skapade ju knappt något alls. Backlinjen och örat var bra. Ren tur att vi inte förlorade matchen. Redaktionen ger spelarna överbetyg


Annons:Björn Wesström var, likt Mikael Stahre, inte direkt nöjd med spelet efter 1-0 mot Gais. Däremot höll läktarna hög klass. <br/>- Publiken höll klass, och till slut orkade inte Gais hålla emot, säger Wesström som även pratar Flavio och Silly Season med Jesper Hofmann
Get the Flash Player to see this player.
Björn Wesström var, likt Mikael Stahre, inte direkt nöjd med spelet efter 1-0 mot Gais. Däremot höll läktarna hög klass.
- Publiken höll klass, och till slut orkade inte Gais hålla emot, säger Wesström som även pratar Flavio och Silly Season med Jesper Hofmann

» Se klippet på FANTV
Annons:

Fler nyheter från Svenskafans

sep
tom tom

tom
Välj annan sida
Senaste nyhterna

Senaste nyhterna Senaste nyhternaDygnets mest lästa
Dygnets mest lästaHetaste forumen
Hetaste forumen


Hetaste klubbrummen
Annonser: