Fotboll Allsvenskan

Fotboll - Allsvenskan

14/09/2009 - 19:53

AIK:s lyckominuter gav serieledning

Två mål inom loppet av två minuter - sedan var AIK serieledare i allsvenskan. Stockholmsklubben tog sin andra raka seger mot Häcken när laget vann med 2-0 på måndagskvällen. "Vi är lite bättre än våra motståndare i dag", säger tränaren Mikael Stahre.

Häcken hade inte förlorat på tio raka matcher i allsvenskan. Den sviten satte dock AIK:s anfallsduo Flavio och Ivan Obolo stopp för på Rambergsvallen. Med två mål inom loppet av lika många minuter la duon grunden för segern som förde upp AIK i serieledning före IFK Göteborg.

- Vi har mött Häcken tre gånger och vunnit samtliga. Vi är lite bättre än våra motståndare i dag och tar tillvara på chanserna. Ett bra kollektivt arbete, säger AIK-tränaren Mikael Stahre till ppv, dryga veckan efter 3-2-segern mot samma lag i Svenska Cupen.

TVÅ SNABBA MÅL

I den 27:e minuten inledde AIK:s sommarförvärv Flavio målskyttet. Brassen höll sig framme på ett inkast och fick hjälp av en Häckenförsvarare att få bollen i en båge över en chanslös Christoffer Källqvist.

Och AIK-spelarna hade knappt jublat färdigt innan det var dags igen. Ivan Obolo vräkte sig fram på ett inspel från Martin Mutumba och spikade slutresultatet med en slängnick.

"VI SÄTTER INTE CHANSERNA"

Häcken, som bland annat hade en boll i stolpen två gånger om innan AIK:s målexplosion, försökte i den andra halvleken och skapade ett par heta målchanser. Men närmare än Vinicius närskott på stopptid - som smet halvmetern utanför - kom inte hemmalaget.

- Spelmässigt gör vi en helt okej match, men vi får inte in bollarna i dag. Man måste göra mål för att få den där riktiga pressen på AIK, säger Häckentränaren Peter Gerhardsson till ppv.