Fotbollsnytt
FOTBOLLSNYTT FOTBOLLSNYTT SHOP FOTBOLLSNYTT WORLD
 

[ Tillbaka | Sök ]

AIK krossade Öster

AIK imponerade stort då laget besegrade Öster med hela 5-1. Slovenske nyförvärvet Miran Burgic grundlade segern med två mål under första kvarten. Solnalaget tog i och med segern över serieledningen inför måndagens matcher som fullbordar allsvenskans sextonde omgång.

AIK bjöd under den första halvleken de drygt 18 000 besökarna på Råsunda valuta för pengarna. Med kvicka kombinationer och fint passningsspel kom laget i anfallsvåg efter anfallsvåg och tack vare taffligt försvarsspel och några osäkra ingripanden av Östers målvakt Robin Malmqvist förvaltades spelövertaget även i ett målmässigt övertag.

AIK:s slovenske U-21-landslagsman Miran Burgic fick chansen från start för första gången och han tackade för förtroendet direkt. Anfallskollegan Wilton Figueiredo avlossade ett skott som Malmqvist släppte retur på rakt ut till en framrusande Burgic. Denne hade inga problem med att placera in 1-0. Några minuter senare var det dags igen. Kenny Pavey kom fram på högerkanten och slog ett inlägg som Burgic styrde in vid närmsta stolpen. Ett mål som Malmqvist får ta på sig.

De resterande målen ska inte Malmqvist lastas för utan de uppkom av en kombination av taffligt och passivt försvarsspel hos Öster samt strålande anfallsspel av AIK-spelarna som det för tillfället lyser självförtroende om. Wilton och Burgic samarbetade bra på topp och skapade chans på chans. Yttermittfältarna Mats Rubarth och Kenny Pavey visade briljans och teknik och kom inte sällan till avslutningslägen.

Således kom 3-0-målet efter en halvtimmes spel logiskt. Pavey slog in en boll på måfå mot Östers backlinje som istället för att ta bollen lät Wilton rinna igenom och fri placera in 3-0. Öster hade rasat ihop som ett korthus medan AIK visade att de i sina bästa stunder spelar lika fin fotboll som deras gulsvarta motsvarighet från Borås.

I den andra halvleken drog sig dock AIK omedvetet tillbaka för att bevaka sin till synes säkra ledning. Då kom Öster in i matchen och sedan Pavel Zavadil reducerat var Öster också nära ytterligare ett mål. Men då stack AIK upp i en kontring och Wilton passade på att visa vilken kylig avslutare han är då han behärskat rullade in bollen förbi en chanslös Malmqvist. Sedan fastställde inhopparen Daniel Mendes slutsiffrorna till 5-1 i matchens slutskede.

AIK spelade strålande den första halvtimmen, men laget har fortfarande svårt att spela lika bra under en hel match. Trots det seglade nykomlingen nu upp i serieledning och i dagsläget finns det inget som tyder på att laget inte kommer vara med i den absoluta guldstriden när serien närmar sig sitt slut. I morgon måndag är det dags för de andra topplagen att replikera. Bland annat möts IFK Göteborg – Elfsborg och Hammarby – Djurgården.

För Östers del ser det riktigt tungt ut. Laget har förstärkt mittfältet och anfallet under sommaren, men försvarsspelet har varit lika virrigt under hela säsongen och som det såg ut i dag håller det inte ens Superettan-klass. Till råge på allt blev Fredrik Gustafsson skadad och han riskerar bli borta en längre tid. Dessutom bör laget snart få klart med en ny målvakt då Robin Malmqvist blandar bra ingripanden med mer osäkra. Öster kan dock trösta sig med att det bara skiljer två poäng upp till Häcken på kvalplats.


AIK - Öster 5-1 (3-0)

Mål: 1-0 Burgic (9), 2-0 Burgic (16), 3-0 Wilton (33), 3-1 Zavadil (55), 4-1 Wilton (63), 5-1 Mendes (89)

Varningar, AIK: -
Varningar, Öster: Vasilj, Backman

Domare: Åke Andreasson
Publik: 18 100 (Råsunda)

AIK:
Örlund - Bengtsson (Özkan 69), Sandberg, Arnefjord, Jonsson - Rubarth (Moström 84), Tjernström, Johnson, Pavey - Wilton, Burgic (Mendes 79)

Öster:
Malmqvist - Bild, Vasilj (Borg 65), Guftafsson (Asha 29), Nouri - Backman, Figueiredo, Danielsson, Zavadil - Teever, Bennett

Releterade nyheter

Oavgjort i kvalstreckskampen - Häcken vände 0-2 till 2-2 mot HalmstadAndreas Lundin
Publicerad: 2006-08-28 01:40


Kommentarer

trots att (2006-08-28 09:40:38)
trots att jag ee aikare så skall sägas att öster spelade ut aik bitvis.. och att öster va minst lika bra offensivt men defensivt... KATASTROF som sagt... aja öster tar nog platsen från örgryte och häcken och om man då värvar lucic så blir nog laget att räkna med
Kommentera (epost frivilligt)
Namn:
Epost:

 

 

  FN-Bet
  Omröstning
Vilken liga följer du helst?

» Franska

» Tyska

» Holländska

» Grekiska

» Portugisiska


Antal röster: 644

  Nyhetsbrev
E-mail:


» Gå med
» Gå ur
  Meddelande