Ystads Allehanda Vlkommen till Ystads Allehanda
6 november 2009 kl. 22:50

Ingen konkurrens

I helgen avslutas den svenska fotbollssäsongen. Imorgon är det cupfinal och ÄNTLIGEN ser det ut att bli en rejäl svensk cupfinal.
Man räknar med att ca 20000 personer ska se matchen på plats. Nu går ju inte matchen av för hackor. AIK – IFK Göteborg möts igen. Det är knappt en vecka sedan lagen gjorde upp om titeln i Allsvenskan, nu är det dags igen. En lite kul grej som jag hörde idag på jobbet. Vad händer om AIK vinner? Ska AIK 1 möta AIK 2 i supercupen då?
På söndag avslutas damallsvenskan. Det står redan klart att Linköping är svenska mästarinnor. Men både Linköping och Umeå lirar vidare i damernas motsvarighet till CL.
På söndag avgörs även kvalet till Allsvenskan. Stor fördel Assyriska mot ett rejält vingklippt Djurgården. Assyriska har 2-0 att gå på inför returen. Och jag tror dom fixar det. Vilken Superetta det kommer att bli. Idel gamla storlag.
Så på måndag ska det delas ut priser på fotbollsgalan. En gala som för övrigt flyttats till Malmö. Målvakter, backar, ledare mfl. ska få sina priser. Guldbollen ska delas ut till… Zlatan såklart. Det finns helt enkelt ingen konkurrent. Ingen tvåa och ingen trea. Zlatan står i en klass för sig inom svensk fotboll. Och så ser ut att göra i en del år framöver. Tuffare då med diamantbollen. Kanske till en skånska månne? Seger har betytt mycket för svensk damfotboll i år. Både i landslaget och för sitt klubblag Linköping.

Till sist. Hamrén gjorde ett gott intryck i sitt första ”riktiga” tv-framträdande idag i programmet Skavlan. Han bjöd verkligen på sig själv både här o där. En mycket liten svängom blev det också med. Ett bra första intryck helt enkelt.

Aktuella blogginlägg om den här artikeln

Lämna en kommentar