Helsingborgs tränare Stuart Baxter tyckte att AIK spelade "som han hade förväntat sig". Men assisterande tränaren Hans Eklund erkänner:
- Vi hade inte väntat oss att AIK skulle ställa upp som de gjorde. Det var ingen position vi hade sett honom (Sandberg) i tidigare, säger Eklund.
Långa bollar mot Henke
AIK har tidigare använt Nicklas Carlsson till att punktmarkera motståndarens stjärna. Både med Elfsborgs Anders Svensson och Örgrytes Ailton.
- Vi diskuterade det den här gången också, men kom fram till att det var fel taktik mot Henke, säger Carlsson.
Niklas Sandberg:
- Vi visste att de slår många långa bollar direkt på Henke. Det har de gjort ända sen han kom till Sverige. Jag skulle ligga där som defensiv mittfältare och ta duellerna med honom. Skära av alla uppspel.

"Inget som hotade"
Hur tycker du att det gick?
- Bra. Han fick väl knappt ut nånting, tycker jag. I alla fall inget som hotade. Det tog ett tag att komma in i rollen men efter ett tag kändes det väldigt bra.
Lurade ni Helsingborg?
- De blev nog förvånade. Tanken var också att jag skulle ha mycket boll och vara med i uppspelen. Det tycker jag också gick bra. Det var smart gjort av oss.
- Vi blev överraskade, säger Hans Eklund.

Har lurats förr
Det är inte första gången AIK-tränaren Rikard Norling luras. Han har laborerat friskt med uppställningarna under hela säsongen och essen i rockärmen verkar aldrig ta slut.
- Vi har visat flera gånger att vi kan överraska motståndaren, säger Niklas Sandberg.
- Det är fan bara att vi inte vann. Så här besviken har jag inte varit på hela säsongen. Och ändå tog vi en poäng.