YLE Nyheter logo BUU-klubbens webbjulkalender

AIK och ÖSK till Österbotten?

YLE/arkiv Tomi Maanoja spelar för AIK. 04.12.2009 14.21 - Se större bild - Bild:YLE/arkiv
Enligt webbplatsen svenskafans.com kommer svenska mästarna i fotboll år 2009, AIK, att spela två träningsmatcher i Seinäjoki i februari.

Enligt svenskafans.com möts AIK och likaså Allsvenska Örebro SK den 12 februari i Seinäjoki och två dagar senare, den 14 februari, skulle de svenska lagen drabba samman med finskt motstånd.

AIK vann SM-guld den gångna säsongen. Örebro SK, som tränas av finländaren Sixten Boström, landade på en sjätte plats i årets Allsvenska tabell.

Detaljerna kring arrangemanget och de finska lagen är ännu oklara.
  • Av Antti Koivukangas

Sportnyheter

De nyaste nyhetsrubrikerna kan inte visas då Flash Player 5 (eller nyare) saknas på din dator.
 Resultattjänst Sportresultat
EPA

Världscuper i Düsseldorf och Östersund

Världscupen i längdskidåkning fortsätter med spinttävlingar i tyska Düsseldorf. Sändningarna i TV2 refereras på svenska av Leif Lampenius. Världscupen i skidskytte inleds i Östersund i Sverige och de tävlingarna refereras av Magnus Eklöv.

Lördag 5.12 kl. 12.25 Skidskytte i FST5 och kl. 15.45 i TV2
Lördag 5.12 kl. 12.25 Sprint i TV2

Söndag 6.12 kl. 12.45 Skidskytte i TV2 och kl. 15.00 i FST5
Söndag 6.12 kl. 13.45 Sprintstafett i TV2

Läs mera

Sportprogrammen i radio & tv Sportmagasinet

Vem borde få Bragdmedaljen 2009?

Kimmo Raisanen

Jaget framom laget eller laget framom jaget

Den radiramsan föds i min hjärna då jag idisslar Case Kipper. Dvs. det faktum (om det nu verkligen är ett faktum) att Miikka Kiprusoff bara tackar ja till OS i Vancouver om Jukka Jalonen gör honom till uttalad förstemålis i februari.

Läs mera

YLE

En fin stad med ett stort problem

Staden som fått sitt namn efter brittiska sjökaptenen George Vancouver (1757-98) anses år efter år i diverse och så gott som alla undersökningar höra till de allra bästa i hela världen.

Läs mera

YLE

Varför är vi inte som norrmännen?

Skidskytte är som gjort för oss finländare, vi kan skida och vi kan skjuta. Men, ändå har vi inte de senaste åren haft någonting att hämta från stortävlingar i skidskytte. Däremot har Sverige och framförallt Norge skördat medaljer mer än vad vi finländare någonsin kommer att göra! Även årets säsong med OS som höjdpunkt kommer att kommer att på herrsidan bli en norsk fest. Vad beträffar Finlands framgångar får Kaisa Mäkäräinen axla allt ansvar.

Läs mera

YLE

Tuff sommar

Senast jag fattade tag i pennan, eller rättare sagt började knacka ner bokstäver med hjälp av tangentbordet, så hade jag kommit i gång med träningen efter den tuffa rehabliliteringen. Min nacke mår annars bra i dag. Jag är oerhört glad över det, men tänker ofta tillbaka på sommaren och den tuffa tiden som jag genomgick.

Läs mera

Yle

Mental coaching

Att ”dra till skogs” det gör ju bara orienterare sägs det, men det är ju inte sant. SFI-friidrottarna och några SFI-cyklister gjorde det under det sista veckoslutet i oktober för att pröva på ”någonting helt avvikande från normala lägerrutiner” och för att något testa vår flexibilitet och anpassningsförmåga till något helt nytt, plötsligt. Med facit i handen vågar jag offentligt säga att erfarenheterna av ett veckoslut någonstans nära ingenstans är enbart positiva.

Läs mera

Kontakta YLE SportenNamn:

E-post:
Vi som jobbar på sportredaktionen

Nyhetsrubriker från andra sportsajter

Nyhetsrubriker till din egen webbplats

Vill du ha våra nyheter?

Så här gör du för att visa våra nyheter på sin egen webbplats eller blogg. Du kan välja att visa din egen regions nyheter eller de nationella. Instruktioner
Klimat
YLE Uutiset

YLE Uutiset

Vilka nyheter rapporteras på finska? Läs dem på YLE Uutiset. Till YLE Uutiset
Skicka bilder, video & ljud till oss

Delta i nyhetsarbetet

Har du tips om en nyhet? Var du på plats och har video, ljud eller bilder av nyheten? Ladda upp filer via webben SMS/MMS, Nyhetstips


Sara Langh - onlinechef.     Mika Kosunen - genrechef/ansvarig utgivare.     Carin Göthelid - journalistisk chef.     Tipsa oss på nyheter@yle.fi