Gabriel Özkan var dominant mot Helsingborg.

Betyg från Råsunda

Ett snopet självmål i slutsekunderna drar bara ner betyget för de inblandade. AIK gör överlag en riktigt bra match mot Helsingborg vilket syns i betygen.

Betygsskala 1-5
1= Underkänd
2= Godkänd
3= Bra
4= Mycket bra
5= Landslagsklass

Daniel Örlund 1
Tveksam flera gånger i kommunikationen och egentligen mest att lasta för självmålet. Även tidigare hade Nicklas Carlsson tvingats nicka till hörna. Det måste till en rejäl skärpning på den här punkten. Minns bara Gais hemma i fjol.

Markus Jonsson 3
Riktigt stabil i såväl försvar som anfall. Hade inte en svacka under hela matchen utan tog hand om i princip allt. Inga farligheter kom från höger när Markus var på plats.

Daniel Arnefjord 1
Inte alls någon vidare match från Daniel rent generellt. Passar så när fram Shelton till 0-1 direkt i inledningen av matchen. Vid självmålet måste han ju vara säker på att nå bollen om han ska nicka…

Nicklas Carlsson 3
En klippa i försvarsspelet även utan markeringsuppgift. Vårdat spel med fötterna tillsammans med det första allsvenska målet sedan omgång 2 gör att NC förtjänar ett gott betyg för sin insats.

Daniel Tjernström 2
Var på en för honom ovan plats vilket märktes främst tidigt i matchen. Jobbade sig sakta in i det hela men helhetsintrycket är ändå bara godkänt. Lär få flytta på sig till nästa match då Jimmy Tamandi är tillbaka.

Gabriel Özkan 4
Oh ja! Här snackar vi rå talang när den är om bäst. Sätt honom i Novakovic teknikskola några månader och ni ska få se en fullfjädrad internationell spelare inom kort. Har möjligen störst utvecklingspotential av alla spelare i truppen. Är redan enormt duktig. Bäste AIK:are mot Helsingborg.

Dulee Johnson 2
Ingen större insats av Dulee men samtidigt ingen dålig sådan heller. Matchen passade honom helt enkelt inte och tränarna valde att plocka av honom för att få till en förändring.

Niklas Sandberg 2
Gick in på mittfältet och gjorde det han skulle när nu Tjerna behövdes på vänsterbacken. Gör sitt jobb utan krusiduller.

Mats Rubarth 3
Rubarth rev upp djupa sår i Helsingborgs högerkant när han väl kom till. Var en av de bästa spelarna på plan i första halvlek och i andra ordnar han den frispark som AIK sedermera gör 2-1 på. Rubarth behövs om det ska bli guld.

Wilton Figueiredo 3
Målen lyser med sin frånvaro men i andra halvlek var det playmakern Wilton vi fick se. Kunde kanske ha släppt bollen lite tidigare i vissa lägen. Tog tag i offensiven på ett bra sätt i andra halvlek.

Daniel Mendes 3
Håller i bollen och skapar ytor för sig själv och sina medspelare. Är väldigt smart i sina ageranden och vet hur man gör för att få den extra tiondelen. Inte helt olik en viss herr Larsson. Saknade bara att mål för att få sätta kronan på verket.

Miran Burgic 3
Klinisk avslutning fram till 1-1 och har sedan ytterligare lägen att öka på sin målskörd. Burgic är en striker och är där han ska vara. Synd bara att han inte fick punktera matchen.

Pierre Bengtsson och Marcio Saraiva spelade för kort tid för att betygsättas.

Skriv ut denna artikel

YOUSSEF BENNANI
2006-10-15 05:00:00


Olof Lundh om tiden i kylan
Elfsborg Inför Kalmar FF - IF Elfsborg:
Vad krävs för att knäcka Kalmar?

11:26
Brommapojkarna Inför: Qviding-Bromapojkarna
10:52
Ljungskile Inför Assyriska - Ljungskile
10:30
Örebro Blogg: Med SvartVitt för ögonen
09:59
Norrköping Jakten på Allsvenskan, dag 288
08:45
E-post:

Lösenord:


Annonser:
 Sen HIF-kvittering gav poäng

Chelsea Dyrköpt seger för Chelsea
21:07 (Läst 1999 gånger)
AIK Betyg från Råsunda
05:00 (Läst 1941 gånger)
Wigan Wigan-Manchester United 1-3.
16:01 (Läst 1680 gånger)
AIK Två poäng tappade för AIK
05:05 (Läst 1400 gånger)
Juventus Palladino på väg bort
17:37 (Läst 1172 gånger)
Real Madrid Real Madrid
(476 inlägg senaste dygnet)
Helsingborg Helsingborg
(449 inlägg senaste dygnet)
Djurgården Djurgården
(206 inlägg senaste dygnet)
Liverpool Liverpool
(186 inlägg senaste dygnet)
Malmö Malmö
(163 inlägg senaste dygnet)

Intervju med Kaká i Eurotalk

  2006-10-13 16:40

Gabriel Özkan: Inför mötet med Helsingborg – “Det känns stort att få spela mot Henrik Larsson”

Besökare just nu: 6176 | Inloggade: 209
SvenskaFans Centralredaktion
Annonser: