Sebastian Eguren har suttit fast på Villarreals bänk, har inte startat sedan i november, och jagar speltid för att ta en plats i Uruguays VM-trupp. Ett lån till Lazio såg ut att vara lösningen, men det föll då en läkarundersökning hos italienarna visade på förhöjt blodtryck.

Och nu visar det sig att Villarreal har släppt Sebastian Eguren i en oortodox lösning. - Han är är utan kontrakt fram till och med juli, och är fri att gå vart han vill - förutsatt att han kommer tillbaka i juli, säger Hernan Sanz på Villarreals pressavdelning till fotbollskanalen.se.

Fotbollskanalen.se kan nu avslöja att det finns svenskt intresse för Sebastian Eguren. Bland annat från svenska mästarna AIK, vilket sportchefe nBjörn Wesström bekräftat.
- Det är klubbar från Sverige som har hört av sig, säger Eva Fores vid Interstardeportes som representerar Sebastian Eguren.

Vilka klubbar?
- Det kan jag inte säga.

Finns det andra intressen?
- Ja, även ryska och brasilianska klubbar har hört av sig.

Det är oklart vilka löneanspråk Eguren skulle ha, men för de svenska intressen som finns har man trumfkortet att Eguren har en svensk fru och att han tack vare sin tid i Hammarby inte skulle behöva någon längre acklimatiseringsperiod.