På torsdagsförmiddagen hade förbundets tävlingskommitté ett möte och gick då igenom hur läget ser ut på de allsvenska arenorna runtom i landet.

- Det har varit en del frågetecken kring Fredriksskans (Kalmar) och Örjans Vall (Halmstad), men enligt de rapporter vi har fått så siktar klubbarna på att få arenorna spelklara till premiären, säger tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager till TT.

Tiden får nu utvisa om de planansvariga hinner bli klara till avspark. Annars flyttas de aktuella matcherna till lagens reservarenor.

- Det kan ske med ganska kort varsel. För att flytta en match till sin reservarena behöver man inte lämna in någon ansökan till förbundet, säger Sager.

Häcken jobbar på att försöka få Rambergsvallen spelklar till premiären mot Djurgården den 14 mars, men hade lämnat in en ansökan om att få spela på Valhalla i stället för på Ullevi. Ansökan avslogs dock av förbundet.

- Det beror på att arenan inte uppfyller säkerhetskraven, säger Sager.

På torsdagen beslutades också att den svenska supercupfinalen mellan AIK och IFK Göteborg kommer att spelas som planerat, lördagen den 6 mars på Råsunda. Men med vissa reservationer.

- Beroende på hur gräsmattan ser ut kan det bli aktuellt med en annan arena. Och matchen kan flyttas till söndagen om Kentaro (som har sändningsrättigheterna) vill det, säger Sager.

Med tanke på vädrets och tv-bolagens makter vill det till att svenska fotbollssupportrar är flexibla de närmaste veckorna.