- Det vore en supervärvning men för mig känns det som att han skulle smaka mer än han kostar. AIK borde ta stämningarna från Hammarbys supportrar på allvar, säger Fotbollskanalens Pontus Kåmark.

- Visst vore det en riktigt tung värvning men AIK borde tänka sig för med tanke på vilka problem det här riskerar att bli. Jag vet själv hur det känns att bli utsatt av ilska från supportrar, det är inte lätt för någon att hantera.

Pontus Kåmark väljer att se AIK:s försök med Eguren på två sätt.
Om AIK redan nu vet att någon av Jorge Ortiz eller Dulee Johnson är förlorade i sommar så kan det vara värt att ta risken med en värvning av Villarreal-stjärnan - men annars inte.

- Jag kan förstå om AIK är beredda att ta chansen med tanke på vilken klasspelare han är - om det är så att AIK vet mer än vad som är känt om Ortiz eller Johnsons framtid.

- Men är det inte så - så känns det nästan som en onödig värvning - som att elda för kråkorna - om man ser till vilka känslor det satt igång bland Hammarbys fans. Den risken ska inte underskattas.

Att ett mittfältsnamn blivit aktuellt överraskar annars Kåmark som velat tro att AIK-ledningen i långt större grad jagat ett anfallsnamn.

- En anfallare är vad AIK behöver mycket mer än en mittfältare på lån i några månader. Kontinuitet var något AIK saknade under många år. Jag hoppas att AIK inte släpper den linjen nu.