Fotboll - Allsvenskan

19/02/2010 - 19:44

AIK-läkaren om Eguren: "Vet inte vad Lazio såg"


Övergången till Lazio sprack sedan tester visat på ett för högt blodtryck. Men AIK:s läkare Bengt-Olov Tengmark ser inga hinder för Sebastian Eguren. "Allt är fullständigt normalt", säger han till eurosport.se.

Sebastian Eguren var på väg från Villareal till Lazio men övergången stoppades i sista sekund. Ryktena om varför det blev så har varit många, men enligt Eguren själv berodde det på att han inte passerade läkarundersökningen.

- De tyckte att mitt blodtryck var för högt, säger Eguren och avfärdar samtidigt att övergången skulle ha stjälps av någon anledning.

- Det handlade bara om det medicinska.

Samma version ger AIK:s läkare Bengt-Olov Tengmark som genomfört en hälsoundersökning av den 29-årige mittfältaren.

- Lazio upptäckte uppenbarligen en peak av högt blodtryck. Men jag har undersökt Sebastian och allt är fullständigt normalt. Det finns ingenting som inte är som det bör vara.

- Jag har också tagit del av den spanska undersökningen och den säger samma sak: allt är normalt. Jag vet inte vad Lazio har sett eller hur deras undersökning har gått till.

AIK:s tränare Mikael Stahre:

- Jag vet inte exakt vad som har hänt, jag kan inte svara för varför Lazio gjorde som de gjorde. Vi har gjort en helhetsbedömning och anser att han (Eguren) är en stor förstärkning för AIK.

Oskar Månsson - eurosport.se

Eurosport
Posta en kommentar

Lämna kommentar - Läkaren godkänner Eguren

 

Kommentar*

 

*Obligatoriskt fält

 

Om du redan är registrerad, fyll i dina login-uppgifter och lösenord

 

 

Glömt ditt lösenord?  Skapa ett nytt lösenord

 

Klicka annars på  Registera

 

Kommentarer - Läkaren godkänner Eguren

Från 0 Till 0  0

Uppdatera

Fler nyheter - Fotboll - Allsvenskan

"Fina minnen från Råsunda"

Fotboll - Allsvenskan - Eguren: "Jag har fina minnen från Råsunda"

På fredagskvällen blev det officiellt: Sebastian Eguren, 29, spelar i AIK i vår. ”Jag har väldigt fina minnen från Råsunda”, säger han.

Läkaren godkänner Eguren

Fotboll - Allsvenskan - AIK-läkaren om Eguren: "Vet inte vad Lazio såg"

Övergången till Lazio sprack sedan tester visat på ett för högt blodtryck. Men AIK:s läkare Bengt-Olov Tengmark ser inga hinder för Eguren.

ALL IN på Drugge

Fotboll - Allsvenskan - ALL IN på Drugge: "Man pikades ofta i Borås"

Andreas Drugge har glänst under sina två säsonger i Trelleborg, vilket har gett proffsrykten. Men tiden innan Skåne var tuff för 27-åringen.

Bekräftat: Eguren klar AIK

Fotboll - Allsvenskan - Bekräftat: Sebastian Eguren klar för AIK

Precis som eurosport.se avslöjade tidigare under fredagen är den före detta Hammarbyprofilen Sebastian Eguren klar för AIK.