Förre Hammarbyspelaren Sebastian Eguren har gjort en väldigt kontroversiell övergång i och med flytten från Villarreal till AIK. Men han tror inte att det kommer att innebära någon hotbild mot honom.
- Nej, det tror och hoppas jag inte. Jag har stor respekt för Hammarbys fans, men jag tycker att jag varit ärlig och rättfram och inte gömt mig i samband med den här övergången till AIK. Och det hoppas jag att människor kan respektera, säger han.

Var det ett svårt belsut att skriva på för AIK med tanke på ditt förflutna i Hammarby?
- Inte sportsligt sett. Även om jag har ett förflutet i Hammarby så AIK är ett konkurrenskraftigt lag som håller en hög nivå. De kontaktade mig och gav mig ett bra erbjudande. Jag gav allt för Hammarby, men jag är alltid professionell var jag än spelar.

Du har sagt att du ska återvända till Hammarby och att din son ska få sig dig i en Hammarby-tröja. Förstår du om många Hammarby-anhängare är besvikna när du nu går till AIK?
- När jag lämnade Hammarby var det med goda minnen från min tid i klubben. Jag gav allt och fansen gav mig allt tillbaka. Men nu är läget annorlunda och AIK hörde av sig till mig. Jag förstår om hammarbyfansen är besvikna, men jag tror att dom kommer repektera mig för att jag gav allt jag hade för klubben. Och den inställning ändras inte nu. När jag drar på mig AIK-tröjan kommer jag ge allt för AIK.

Hade du skrivit på för AIK även om Hammarby inte åkt ner i Superettan utan spelat kvar i allsvenskan?
Den situationen har jag aldrig behövt ta ställning till. Nu fick jag ett samtal från Hammarby idag, men då hade jag redan skrivit på för AIK.