Skriv ut Skriv ut Textstorlek: Textstorlek 1 Textstorlek 2 Textstorlek 3

Egurens lön i AIK: 80 000 kronor i månaden

Här är Sebastián Egurens prislapp.
Enligt uppgifter till SPORT-Expressen tjänar mittfältaren 80 000 kronor netto i månaden - och AIK kommer undan med en prislapp på totalt 600 000 kronor för Villa-realstjärnan.
Skulle dessutom Eguren ta sig till VM får AIK 10 000 kronor om dagen under mästerskapet.
- Det jag kan säga är att Eguren inte är här för pengarna, säger Björn Wesström.

SPORT-Expressen kunde dagen efter att Sebastián Eguren presenterades som AIK:s senaste nyförvärv avslöja att värvningen är en relativt billig affär - och kostar inte "Gnaget" mer än 600 00 kronor totalt.
Enligt uppgifter till SPORT-Expressen tjänar Eguren  80 000 kronor netto i månaden - och AIK kommer undan med en prislapp på  600 000 kronor för kontraktet som är skrivet på fyra månader. 

Felaktiga summor

Sportchefen Björn Wesström vill inte kommentera några summor, men förklara att de uppgifter som florerat i andra medier -  om att Eguren skulle kosta AIK omkring två miljoner kronor - är helt felaktiga.
- Det stämmer att de uppgifter som förekommit tidigare är helt felaktiga. Jag kan eller vill inte kommentera några summor, men det jag kan säga är att Eguren inte är här för pengarna, säger Wesström.
- Som jag sa på presskonferensen handlar det inte om att vi övertar någon lön från Villareal., utan vi har gjort ett eget avtal med Eguren.
Skulle dessutom Villarealstjärnan bli uttagen  i Uruguays VM-trupp, väntar ett tillskott på 10 000 kronor per dag för AIK, så länge mästerskapet pågår.

"En mjukdelsskada"

Eguren förväntas göra sin första träning med AIK på måndag.
Efter matchen mot Kalmar kan alla AIK-fans också andas ut.  Antonio Flavios ledbandsskada från matchen mot Kalmar FF är lindrig - och såldes är det ingen fara för vare sig premiären eller Supercupen.
- Nej, det ska inte vara någon vara för det. Det är en mjukdelsskada och i nuläget handlar det om att kunna tåla smärta. det visade röntgen som gjordes i går, säger Wesström.

Av Daniel Kristoffersson
daniel.kristoffersson@expressen.se

Publicerat 21 februari 2010
Uppdaterad 21 februari 2010
Vilken liga tycker du är bäst i världen? Rösta!
Serie A
La Liga
Bundesliga
Premier League
Ligue 1
Liga Sagres
Allsvenskan
Någon annnan
Världens bästa spelare Kolla! Spela webbspel! Testa fotbollsmemory!

 
Toppbild

Bottenbild