Fotboll - Allsvenskan

23/02/2010 - 18:56

Supercupen kan avgöras inomhus


Snökaoset ställer till det rejält för svensk fotboll. Allsvenskan kan senareläggas och Supercupen mellan IFK Göteborg och AIK kan avgöras inomhus. "Det skulle absolut kunna vara ett alternativ", säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Mikael Santoft.

Snöovädret ser ut att förstöra starten av den svenska fotbollssäsong. Fotbollsplanerna runt om i Sverige är inte i speldugligt skick - vilket innebär att Allsvenskan kan skjutas upp. Tanken är att serien ska starta den 13 mars, men snökaoset ser ut att sätta stopp.

En vecka innan den allsvenska starten ska IFK Göteborg och AIK mötas i Supercupen. Med tanke på vädret just nu ser den omöjlig ut att genomföra utomhus. Därför öppnar förbundet för spel inomhus.

- Grundregeln är att matchen ska spela innan det allsvenska starten, det ingår i konceptet att mästarna ska mötas innan serien drar igång. Det ska väldigt mycket till om man ska flytta matchen. Just nu håller vi på att kolla på alternativen som finns, reservarenor eller om man kanske ska spela inomhus, säger Mikael Santoft, generalsekreterare Svenska Fotbollförbundet, till eurosport.se.

Är inomhus ett alternativ?

- Det skulle absolut kunna vara ett alternativ. Men jag vet inte om det är möjligt eller hur klubbarna skulle ställa sig till det. Det kommer att diskuteras på telefonmötet om det är ett möjligt alternativ. Efter mötet kommer vi att veta exakt hur alternativen ser ut.

På onsdag ska Svenska Fotbollförbundet, Sef och tävlingskommittén ha ett krismöte där de ska diskutera problemen med Allsvenskan och Supercupen.

Oskar Månsson/Fredrik Jönsson - eurosport.se

Eurosport
Posta en kommentar

Lämna kommentar - Cupen kan avgöras inomhus

 

Kommentar*

 

*Obligatoriskt fält

 

Om du redan är registrerad, fyll i dina login-uppgifter och lösenord

 

 

Glömt ditt lösenord?  Skapa ett nytt lösenord

 

Klicka annars på  Registera

 

Kommentarer - Cupen kan avgöras inomhus

Från 0 Till 0  0

Uppdatera

Fler nyheter - Fotboll - Allsvenskan

Cupen kan avgöras inomhus

Fotboll - Allsvenskan - Supercupen kan avgöras inomhus

Snökaoset ställer till det för svensk fotboll.

Planstormare frias

Fotboll - Allsvenskan - Inget straff för inrusande AIK:are

Det blir inget åtal för de flera hundra supportrar som tog sig in på planen för att fira det allsvenska guldet i höstas.

Wilton ljumskskadad

Fotboll - Allsvenskan - Wilton ljumskskadad

Wilton Figueiredo är näste man på Malmö FF:s skadelista. Brassen tvingades att gå av lagets träning på tisdagen på grund av ljumskproblem.

Dif nöjda med truppen

Fotboll - Allsvenskan - Trots skadorna - Djurgården värvar inte

Djurgården har skador på fyra offensiva spelare. Men sportchefen Stefan Alvén tycker inte att truppen behöver förstärkas.