Fotboll - Allsvenskan

28/02/2010 - 14:19

Drömdebut för Eguren - som anfallare

Sebastian Eguren fick en flygande start på sin AIK-karriär. När de regerande allsvenska mästarna tog emot FC Flora på Skytteholms IP hade nyförvärvet stor del i 2-1-segern.

Trots att Flora bjöd på bra motstånd var Solnaklubben numret för stort.

AIK dominerade tillställningen men det dröjde ända till den 43:e minuten innan laget fick hål på estländarna. Debuterande Eguren, som är på lån från spanska Villareal, nickade fram veteranen Daniel Tjernström som skickade in 1-0. Noterbart är att Eguren, som normalt spelar på innermittfältet, fick plats i anfallet.

Innan ledningsmålet hade de gulsvarta haft två bra lägen genom Jorge Ortiz och Eguren, dock utan att lyckas spräcka nollan.

2-0 kom i början av den andra halvleken. Bojan Djordjic slog en lång hörna som anfallaren Miran Burgic petade in efter schabbel från Flora-keepern.

Flora reducerade visserligen i slutet av matchen men AIK-segern var aldrig hotad.