Publ:100314 16:26


Mjällby skrällde mot AIK

Nykomlingen Mjällby på bortaplan mot regerande mästaren AIK. Det som på förhand bara kunde sluta på ett sätt blev i stället en stor skräll. Mjällby klarade 0- 0 efter stundtals imponerande spel. (TT)Läs upp
Skriv ut Skicka Dela

Det var bara första omgången, förvisso bara en poäng men Mjällby firade som det var SM-guld.
Och varför inte, nykomlingen hade klarat 0- 0 borta mot svenska mästaren AIK.
Det bästa av allt, det var ett resultat man absolut inte behövde skämmas för.
Det var 24 säsonger sedan man senast var i allsvenskan. Fortsätter Blekingelaget att ta poäng som i söndagens allsvenska premiär lär man också trotsa alla förhandstips och hålla sig kvar. Det som skulle bli en uppvisning av svenska mästarna och en lektion i skillnaden mellan superettan och allsvenskan kom helt av sig, i alla fall för AIK.
I stället kunde Mjällby sätta sig på bussen med en nästintill perfekt säsongsstart.
-Jag tycker inte att vi är sämre än AIK. Vi har sagt att vi ska ta för oss, sade Mjällbys stjärna Tobias Grahn till Canal plus i halvtidspausen. Det gjorde man också.
Första halvlek var som en schablonbild av en allsvensk premiär när den som är som värst. Råsundas skruttiga plan som i mars påminner om allt annat än en gräsmatta bjöd knappast upp till goda möjligheter.
AIK försökte dra i sär bortalagets försvar utan några som helst resultat. Symptomatiskt var att AIK:s bästa avslut var Flavios ribbskott i slutet av halvleken. Då hade domaren sedan länge blåst av för en situation dessförinnan.
Om Mjällby spelade klokt under första 45 minuterna spelade man dessutom respektlöst i andra. Med veteranen Patrik Rosengren i backlinjen, Tobias Grahn på mittfältet och anfallaren Marcus Ekenberg har man spetskompetens. Kollektiven och kämpainsatsen var dock det som gav poäng den här gången. AIK:s stora chanser kom inte förrän i slutminuterna.
I 78:e hade guldhjäten Daniel Tjernström en utmärkt chans som dock trumfades över av backen Nils-Eric Johanssons möjlighet fem minuter senare. Båda gav dock ingenting - precis som mycket annat i AIK:s spel i den här premiären.
Av: TT


72018 TIPSA UNT | SMS/MMS
Foto:Pelle Johansson  

Almtuna vidare - nu väntar Malmö

ISHOCKEY. Tre Almtunamål på fyra minuter och åtta sekunder sänkte Mora. Almtuna slog därmed Mora i två raka matcher och är klart för playoff 2 efter 5-2 i Gränbyhallen.


Går Almtuna till kvalserien?
Ja Nej          » Rösta    » Se ställningen

Mer på UNT.se

Söndag 14 mars

KOMMENTAR
"Min favorit till SM-guldet är inte längre HV 71, Frölunda eller Linköping ? det är Djurgården"
Håkan Lundh om SM-slutspelet

Vinn två biljetter till bandyfinalen

Vet du vilket lag som vann herrfinalen i fjol?
Skicka ett SMS. Skriv "bandybiljetter lagnamnet" till nummer 72018.
Tjänsten kostar 10 kr (+ ev operatörskostnader) Tävlingen pågår till 16 mars
Annons  Annonsera från 15:-
   Lokus bostad Lokus Jobb Lokus Motor Lokus Köp och Sälj
  Just nu 53766 annonser