”Kom och ta oss” löd budskapet längs den östra läktaren på Råsunda strax före avspark, och från Norra Stå hördes ramsan ”SM-guld, SM-guld, SM-guld”. Men det var mycket bättre fart på läktarplats än på de regerande svenska mästarna spel nere på planen. Och Råsundas ojämna gräsmatta hjälpte inte något av lagen.

– Vi fick aldrig igång vårt spel, kom aldrig till avslut och tappade boll för enkelt. Vi var riktigt dåliga, alldeles för snälla. Vi gjorde Mjällby bra. De fick kontra och det var farligt varje gång de kom, sade mittbacken Walid Atta.

Mjällby visade ingen nykomlingsrespekt alls. De tog tag i matchen direkt och Tobias Grahn och Patrick Osiako vann duellen på mittfältet. Den förstnämnde var riktigt bra men drog dock på sig en mycket onödig utvisning i på övertid då han dröjde sig kvar extra länge på planen när han skulle byta. Dessutom pussade han provocerande mot de uppretade motståndarfansen och visade att hans badboystämpel inte är helt orättvis.

På slutet var AIK rejält tillbakapressade. I den 93:e minuten var en omarkerad Marcus Ekenberg ytterst nära att fixa tre poäng till Mjällby men han brände chansen.

– Om jag ska vara riktigt jävla ärligt så kände jag under sista tio ”blås av! Torska inte!” Ekenberg missar inte många sådana lägen, sade Mikael Stahre efter 0-0.

AIK-tränaren sågade sitt ”smånätta” lags svaga insats men rosade Walid Attas. Mittbacken hade ingen förklaring till det tama spelet.

– Det var som om vi inte var taggade men det var vi ju. Det kanske berodde på nerver, jag vet inte. Vi höll nollan i varje fall. Det kunde ha slutat illa. Vi får vara nöjda med resultatet, sade Atta.

Någon som var desto muntrare på presskonferensen var Mjällbys tränare Peter Swärdh:

– Vi kunde faktiskt ha tagit hem den här matchen. Nyckeln för oss blir en stark defensiv men också att våga spela en offensiv fotboll även på bortaplan.

I nästa omgång kommer Brommapojkarna till Råsunda medan Mjällby tar emot Gais.