Eguren, som lånades in efter att Iván Óbolo flyttat hem till Argentina, kommer att spela för de svenska mästarna fram till 30 juni då han ska försöka ta en plats i Uruguays VM-lag. Till sommaren ansluter istället en ny brasseanfallare.

I början av februari var AIK:s sportchef Björn Wesström och chefstränare Mikael Stahre i den brasilianska staden São Paulo. Där hittade duon en anfallare som dock inte gick att lösa tidigare än till sommaren. Deras regionala liga, Campeonato Paulista, pågår för fullt och därför ska det mycket till för att lyckas värva en spelare.

Efter att det stått klart att det kommande nyförvärvet inte kan anlända till Solna tidigare än till sommaren dök möjligheten till att låna Sebastián Eguren upp "framför fötterna" på AIK.

– Chansen finns att du har rätt. Det här är logiskt eftersom vi har varit i Brasilien. Jag kan säga så mycket som att det finns spelare som vi har riktat in oss på, säger Björn Wesström, som inte vill röja spelarens identitet med rädsla för att väcka intresse hos andra klubbar.

Det har inte varit en hemlighet att Björn Wesström och Mikael Stahre har letat efter spelare i Brasilien, men båda har valt att inte kommentera något namn – så gick de även tillväga när Flávio värvades.

– Så är det. Man vill inte att något ska komma ut, säger Björn Wesström.

Björn Wesström har en ny resa till Brasilien inplanerad direkt efter vårsäsongen. Då lär de sista detaljerna med den brasilianske anfallaren fullbordas.