- Vi har en bra dag och jag hoppas vi kan behålla den här nivån i fortsättningen också, säger Björn Andersson som punkterade matchen med sitt mål till 3-1, till FotbollDirekt.se

Och resultatet var en snabb studs tillbaka från 0-3-förlusten senast mot Mjällby. Björn Andersson antyder att det utväxlats en del hårda ord från lagledningens sida med Alexander Axén i spetsen efter den matchen och att det nu skulle bli en förändring mot AIK.
- Varken han eller någon i laget var nöjd med den insatsen och det var jäkligt skönt att vi får revansch, säger Andersson.

Gais får i och med segern också lite arbetsro, hela förra säsongen var en evig kamp mot att undvika nedflyttnings- och kvalstrecken.
- Ja, det är skönt att få känna att man är med lite grand åtminstone den här säsongen.

Andersson omskolades till anfallare under Magnus Pehrssons ledning men värvades till Gais som försvarare och det var i försvarslinjen han var tillbaka mot AIK - en position han trivs bäst på.
- Det passar inte riktigt min spelstil att vara ensam anfallare. Jag trivs bättre i försvaret och hoppas få stanna där nu.

Och det hindrar inte Andersson från att göra mål. 2008 stänkte han in en kanon från straffområdeskanten på Råsunda mot AIK. Denna gång nådde han högst på en hörna.

AIK:s målvakt Tomi Maanoja såg lite nervös ut, var det något ni upptäckte och försökte utnyttja?
- Jag vet inte hur alla situationer uppstår men det är möjligt men samtidigt till hans försvar måste jag säga att planen var väldigt ojämn och det såg man ju i samband med Wandersons chans hur bollen studsade till innan han skulle skicka väg den.

Nu har ni besegrat mästarna, då borde det väl bli seger mot BP i nästa omgång också?
- Varje match har sitt eget kapitel och det gäller att vi gör samma arbetsinsats som idag och inte blir bekväma av den här segern.