Home

AIK med Igor och Youssef
Därför stängs Eguren av
31/03/2010 - 17:12

Därför stängs Eguren av

Sebastian Eguren har inte gjort någon lycklig sedan sin återkomst till svensk fotboll för en månad sedan. Två ytterligt svaga insatser mot IFK Göteborg, Mjällby och BP kröntes med en utvisning mot Brommpojkarna efter ett gult kort för snack och ett för filmning. Med skam i steget fick han lämna Råsundas jordplan och blev i och med de två gula korten automatiskt avstängd i matchen mot Gais i måndags.

Men i dag kommer andra besked från Disciplinnämnden. Förutom Kenny Paveys tämligen väntade påföljd om ytterligare en matchs avstängning så drabbas även Eguren av samma öde. Eguren hade klarat sig om han hade accepterat sin utvisning och lämnat planen som en man. Istället var han tvungen att slänga ur sig diverse osmakligheter mot fjärdedomaren på väg av plan, något som ledde till en anmälan om grov förseelse. Det är på denna som Disciplinnämnden har agerat och jag tycker att man har gott fog för det.

Istället för att som man gör på Gnagarforum vända sin ilska mot förbundet kanske man istället bör vända den mot en spelare som sedan sitt inträde i AIK inte levererat på planen utan under de tre tävlingsmatcher han spelat i princip enbart klagat på domaren. Han har fått en varning för snack i samtliga tre matcher men ändå inte tyckts förstå varför han får dessa varningar. När han till slut blir utvisad fortsätter han gnälla och fullt logiskt blir han avstängd ytterligare en match och då spelar det ingen roll exakt vad det är han har sagt.

Det är ytterst märkligt. Jag trodde att Eguren ville spela VM. Han kommer inte få spela alls efter sommaren om han fortsätter som han gör.

* * * *

Angående Kenny Paveys avstängning förstår jag inte hur någon kan bli upprörd. Pavey kommer i full fart och sätter dobbarna i målvaktens knä. Det är ett blodrött kort och att han klarar sig undan med den bestraffning han gör ska han vara tacksam för. Ibland skadar det inte att vara objektiv.

/Youssef

Lämna kommentar

 

Kommentar*

 

*Obligatoriskt fält

 

Om du redan är registrerad, fyll i dina login-uppgifter och lösenord

 

 

Glömt ditt lösenord?  Skapa ett nytt lösenord

 

Klicka annars på  Registera