AIK får spela torsdagens match mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi – trots att fotbollförbundet inte anser att planen är "sportsligt rättvis".

– Vi spelar dit vi blir kallade. Det är inget att tjafsa om för vår del, säger AIK:s tränare och sportchef Björn Wesström, till SvD.

Efter fotbollförbundets inspektion av Gamla Ullevi på tisdagen rekommenderade tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager att de tre närmast kommande matcherna – bland annat IFK Göteborg-AIK – skulle flyttas.

När tävlingskommittén senare under dagen sammanträdde konstaterade man att spelplanen i sitt nuvarande skick inte kan bedömas vara sportsligt rättvis - men att matcherna Örgryte-Landskrona, IFK Göteborg-AIK och derbyt Gais-IFK Göteborg ändå ska genomföras som planerat.

Anledningen är, enligt kommittén, att inspektionen skett så nära inpå de aktuella matcherna – vilket försvårat byte av spelplats – samt att de inblandade föreningarna motsatt sig byte av spelplan.

– Det är klart planen är inte bra, men vi vill ändå spela på Gamla Ullevi. Vi får göra det bästa av situationen, säger IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild, till TT.

Gräsmattan på Gamla Ullevi kommer att läggas om direkt efter vårsäsongen.

Stockholms Stadion och Vångavallen i Trelleborg inspekterades också under tisdagen. Båda planerna godkändes för spel.