Fotboll - Allsvenskan

05/05/2010 - 15:07

Wesström: "Aldrig sett en surare människa"


I fjol spelade de om SM-guld. I morgon spelar de om något helt annat, men att matchen är speciell går inte att ta miste på. Och Björn Wesström gör sitt bästa för att piska upp stämningen. "Sebastian Eriksson är konstant sur", säger AIK-tränaren till eurosport.se.

De har mötts tre gånger under de senaste månaderna: i två cupfinaler och en allsvensk seriefinal. I morgon är visserligen AIK-Göteborg ett bottenmöte men att matchen betyder mer än tre poäng råder det inget tvivel om. AIK:s mittfältare Bojan Djordjic håller inte igen när han ska beskriva morgondagens betydelse.

- Det är AIK mot Göteborg - det är en match som alla snackar om. För mig är de största matcherna mot Djurgården och Göteborg, det är sådana matcher man lever för. Man kan ta lika många poäng mot Trelleborg, men det är inte alls lika skönt, säger Djordjic till eurosport.se.

AIK-tränaren Björn Wesström håller med.

- Det blir ett jättekrig om initiativet, båda lagen kommer att prata om det, om vem som tar flaggan och bestämmer, säger han.

Och den där flaggan har AIK alla möjligheter att ta - tack vare de tre raka segrarna, tror Wesström.

- Vi har ett mentalt övertag på dem. Båda lagen är ur slag, men det kanske inte betyder så mycket i en sådan här match när det finns en tydligt inbördes relation mellan lagen.

- Göteborg har visat en tydlig frustration mot oss. Både Bjarnarsson och Thomas Olsson bara sparkade ner Ortiz det första de gjorde i supercupfinalen. De har en inneboende aggression. Det kan vi hoppas på att de fortsätter att ha, att de lägger fokus på det. De skruvar upp spelarna, tydligt, de klarar av att skruva upp sig själva uppenbarligen. Lite överdrivet kan jag tycka, säger Wesström och tar upp IFK-mittfältaren Sebastian Eriksson som ett exempel.

- Jag har aldrig sett honom garva, han är konstant sur. Såg ni när Selakovic sparkade bollen i huvudet på honom (i matchen mot Mjällby)? Fyra minuter - jag har aldrig sett en surare människa.

Ni har ingen sådan spelare?

- Nej, inte på det sättet, det kan jag inte tycka faktiskt. Sedan är intrycken från de här matcherna så starka, man får så tydliga bilder. Man får se hur deras spelare reagerar i motgång, medan vi har positiva minnen.

Oskar Månsson - eurosport.se

Eurosport
Posta en kommentar

Lämna kommentar - "Eriksson konstant sur"

 

Kommentar*

 

*Obligatoriskt fält

 

Om du redan är registrerad, fyll i dina login-uppgifter och lösenord

 

 

Glömt ditt lösenord?  Skapa ett nytt lösenord

 

Klicka annars på  Registera

 

Kommentarer - "Eriksson konstant sur"

Från 0 Till 0  0

Uppdatera

Fler nyheter - Fotboll - Allsvenskan

"Eriksson konstant sur"

Fotboll - Allsvenskan - Wesström: "Aldrig sett en surare människa"

I fjol spelade de om SM-guld. I morgon spelar de om något helt annat, men att matchen är speciell går inte att ta miste på.

Bojan sågar Ullevi

Fotboll - Allsvenskan - Bojan sågar Ullevi - hade hellre spelat i Borås

Enligt Erik Edman duger planen inte för morotsodling. Men i morgon spelar Göteborg mot AIK på Gamla Ullevi - något som Bojan Djordjic inte k

TRÄNARSPARKEN

Fotboll - Allsvenskan - TRÄNARSPARKEN: Ångestmatchen vägvisare

eurosport.se lägger ner lagen och berättar vilka allsvenska tränare som är närmast foten.

KUNG och NARR

Fotboll - Allsvenskan - KUNG och NARR

eurosport.se listar allt från senaste omgången av Allsvenskan. Vem är kung och vem är narr?