Skriv ut Skriv ut Textstorlek: Textstorlek 1 Textstorlek 2 Textstorlek 3

"När det regnar i AIK så ösregnar det"

Total kollaps på Gamla Ullevi och ny allsvensk jumbo.
Efter 0-4 på Gamla Ullevi berättar AIK-tränaren Björn Wesström om krisen i klubben och den usla formen.
- Jag är helt tom. Vi får lappa ihop spelarna så gott det går, säger AIK-tränaren Björn Wesström till Canal Plus.

Mötet mellan lagen i november slutade med SM-guld för AIK. Ett halvår senare var det två krislag som ställdes mot varandra på Gamla Ullevi. Segrare den här gången: IFK Göteborg som via 4-0 tar steget upp ur det allsvenska bottenträsket.
För AIK:s del innebär utklassningen i Göteborg att krisen är total i klubben – och att regerande mästarna nu är allsvensk jumbo med sex inspelade poäng på elva matcher.
- När det regnar i AIK så ösregnar det. Det vi behöver just nu är sommarledighet, säger Björn Wesström till Canal Plus.

Tavla av Maanoja

IFK Göteborg tog greppet om matchen efter Tomi Maanojas misstag i matchens 36:e minut. 1-0 kom efter ett missförstånd mellan Per Karlsson och Maanoja som tappade bollen - som Karlsson släppt – till Pär Eriksson som i sin tur serverade Thomas Olsson som iskallt kunde bredsida in bollen i nättaket bakom AIK-målvakten.
Sju minuter in i andra halvlek kom Thomas Olsson fri med Maanoja och satte 2-0 efter att Nils-Eric Johansson och Daniel Tjernström krockat .Ytterligare sju minuter senare skickade Robin Söder in 3-0 på retur efter Bjarnasons kanon i ribban. Och i 72:a minuten nickade Bjarnason själv 4-0 efter inlägg från Thomas Olsson.
- Vi får inte alls till det. Vår form i första halvlek ger Göteborg greppet om matchen. Sedan försöker vi ändra i andra halvlek men det gör det bara ännu värre. Vår form just nu är urusel, säger Wesström.

"Accepterat krisen"

0-4 på Gamla Ullevi samtidigt som Trelleborg slog Mjällby hemma med 2-1 innebär att AIK nu är ny allsvensk jumbo.
- Vi har accepterat krisen. Det gjorde vi i samband med matchen mot Helsingborg.  Vi har ett jättejobb framför oss. Det är inte omöjligt men det blir oerhört tufft. Vi har många att be om ursäkt till, framför allt våra egna supportrar, säger Wesström.

Av Karin Skogh
karin.skogh@expressen.se

Publicerat 6 maj 2010
Uppdaterad 6 maj 2010
Tyck till
Det finns 16 kommentarer på artikeln
Logga in och kommentera
Du är inte inloggad!
Logga in till höger
Regler för kommentarer

Har götet inte firat klart sm-silvret? ; )

Alla Gnagare blev avklädda idag. Nästa match är Blöjan avstängd vilket måste ses som en puff framåt för Gnaget. Fan va Olsson regera idag, å på måndag krossas GAIS...

Underbart Makalöst!!! Grattis IFK, har aldrig gillat lilla Göteborg men man kanske skulle flytta dit. Kanon, tack för ett makalöst resultat. WOW! Ner i tvåan AIK....

Svar hantverkaren

OBOLOS lön var 40.000kr

HEMKOMMEN FRÅN ULLEVI
är man j-vla f-bannad att vi (AIK) har en sådan sprattelgubbe till målvakt.

Som fd spelare aiisv/Inter säger jag grattis till IFK Göteborg.

Göteborg drar som vanligt höga växlar på en match som liknar "ta godis från barn".Senast spelade dom med en man mer mot Ife, och lyckades vinna.Få se hur det går mot Gais.

Dags för firman att sparka VD:n och styrelsen som tagit alla horribla beslut. AIK sålde Obolo för 2 mille och ville inte betala hans månadslön på 100 000kr (hälften av anders Svenssons lön). Nu ryktas det att en fattig grekisk klubb vill betala över 20 mille för Obolo. Dessutom leder Obolo den argentinska skytteligan. Bra jobbat Annela!!!

Alla heter Glenn i Göteborg!!!!!!!!!!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

hej då gnaget?
1 2 Nästa
För att anmäla ett inlägg, klicka på Anmäl inlägg
Henrik RydströmAllsvensk kapten
Daniel KristofferssonFotbollsreporter
Marcus BirroSerie A
Johan OrreniusAllsvenskan och landslaget
Johan FyrkFransk fotboll

 
SENASTE NYTT

MEST LÄSTA

ToppbildBottenbild