Skriv ut Skriv ut Textstorlek: Textstorlek 1 Textstorlek 2 Textstorlek 3

AIK vill ha Johan Mjällby i sommar

BORÅS. 0- 4 mot Elfsborg - en ny tung smäll för Björn Wesström. Enligt uppgifter till SPORT-Expressen har man i AIK:s ledning nu diskuterat möjligheten att ta in Johan Mjällby i sommar tillsammans med Wesström. - Vill du ha en bra spelare? ja, Vill du ha en bra tränare? Ja, säger AIK:s tränare och sportchef.

Det var AIK:s andra 0- 4-torsk på tre matcher, och självförtroendet är nu i botten hos de regerande mästarna.
Man parkerar just nu som nästjumbo, och jobbet för att stärka laget under sommaren har sedan länge inletts.
Under våren har man som SPORT-Expressen tidigare avslöjat att styrelsen diskuterat möjligheten att ta in Johan Mjällby, för närvarande assisterande manager i Celtic, som tränare.
Och SPORT-Expressen kan nu avslöja att frågan under våren även tagits upp med tränaren/sportchefen Björn Wesström - som inte ställer sig negativ till Mjällby.

Snacka ihop sig

Tanken är att parterna i så fall ska snacka ihop sig om ett möjligt samarbete.
Johan Mjällbys namn är uppe för diskussion - hur ser du på den möjligheten?
- Ingen aning. Det får vi ta när vi spelat mot Åtvidaberg.
Men man har talat om det med dig?
- Det var tidigt, innan det här lösningen.

DISKUTERA!

Av Mathias Lühr
mathias.luhr@expressen.se

Fakta

DÄRFÖR SKULLE MJÄLLBY VARA PERFEKT FÖR AIKStort AIK-hjärta och publikfavorit
Var en nyckelspelare när laget tog SM-guld 1998 och har under sina år i AIK alltid setts som en favorit av fans och personer inom organisationen.

Rutin från proffsliv och landslag
Har varit proffs i Spanien och i Skottland har ett stort antal landskamper. Har innehaft en ledarroll i landslaget och kan dela med sig av erfaranheter till spelare i laget han tränar.

Bekant med flera i organisationen
Johan Mjällby är bekant med en stor AIK-krets - vilket är en nyckel till att få jobbet som tränare i klubben. Thomas Lyth, sportsligt ansvarig i AIK sa så här tidigare i maj månad till SPORT-Expressen när Mjällby kom på tal. Detta efter Mikael Stahres avhopp: - Vi vill ha en tränare som är hundra procent AIK. Som inte riskerar att tankarna flyger iväg någon annanstans. - Vi vill jobba med folk som vill vara kvar i AIK.

Succé i Celtic
Har nu skaffat sig tränarrutin på absolut högsta nivå i Celtic och var med och tog laget till en formidabel ligaavslutning, som inte innebar ligatiteln, men ändå en seger mot Rangers i derbyt, 2- 1.

Pondus och attityd
Mjällbys mentalitet när det gäller att "hata att förlora" skulle lyfta vilket lag som helst och framför allt AIK i det här läget. Han skulle heller aldrig tveka att ge spelare svidande kritik om det så krävdes. Eller sätta stjärnor på bänken.

Publicerat 13 maj 2010
Uppdaterad 13 maj 2010
Henrik RydströmAllsvensk kapten
Daniel KristofferssonFotbollsreporter
Kalle KarlssonPremier League
Johan OrreniusAllsvenskan och landslaget
Johan FyrkFransk fotboll

 
SENASTE NYTT

MEST LÄSTA

ToppbildBottenbild