Inget tifo mot Hammarby

På grund av den rådande säkerhetssituationen på AIK:s läktare har den ideella föreningen AIK-Tifo valt att ställa in det tänkta tifoarrangemanget i tisdagens derby mot Hammarby.

AIK-Tifo är den ideella förening som förbereder de tifoarrangemang som äger rum på AIK:s läktare. Detta är ett arbete som sker utan ersättning men som kräver hundratals timmar varje år för att skapa en hög stämning på AIK:s matcher på Råsunda. Till matchen mot Hammarby var ett av de mäktigaste tifona någonsin i Sverige planerat. Detta väljer vi nu att skjuta på framtiden av följande orsaker:

Inför året har AIK Fotboll förändrat sin säkerhetsstrategi på Råsunda, och främst den på den Norra läktaren. För att få bukt med bengalproblematiken har man valt att gå in med ordningsvakter för att försöka omhänderta folk som har använt pyroteknik. Detta har visat sig skapa stor irritation och aggressivitet bland folk. Redan under premiärmatchen mot Kalmar FF utbröt handgemäng på grund av ordningsvakternas nya, konfrontativa attityd. Uppfattningen många har på Norra är att AIK Fotboll sköter problemet med olovlig pyroteknik på ett osmidigt sätt som skapar irritation. Denna ilska förstärks av att man från AIK Fotbolls lednings sida inför säsongen menade att det inte skulle bli några ändringar gällande säkerhetsarbetet, vilket det alltså ändå blivit. Detta oroar oss och visar på en ohållbar situation som bara riskerar att bli värre om inte AIK Fotbolls ledning tänker om. Ingen vill hamna i den situation som Hammarby hamnade i förra året med läktarkravaller, mörka rubriker och oro i klubben. Vi måste gemensamt se till att inte hamna i samma situation. Protesten handlar alltså inte om bengalfrågan i sig, utan om AIK Fotbolls säkerhetspolicy.

Vi har förståelse för att AIK Fotbolls ledning vill komma till rätta med de höga bötesbeloppen för pyroteknik och förbättra säkerheten för åskådarna, men detta är fel väg att gå. Bengaler kommer inte att försvinna med detta nya säkerhetstänk och det ökar bara avståndet mellan supportrar och ledning. Vi har suttit med på möten där vi påtalat problematiken, men man menar från AIK Fotbolls sida att detta arbetssätt är något som ändå måste fortgå. Vi vill med det inställda tifot belysa problemet ytterligare och föra upp frågan på dagordningen för hela Råsundapubliken. Från AIK-Tifos sida vill vi fortsätta ha en dialog med AIK för att tillsammans hitta lösningar, men det nuvarande läget gör att våra medlemmar saknar motivation och kraft att ägna den tid det tar att förbereda ett stort tifoarrangemang. Tid har istället gått åt att försöka lösa det nyuppkomna problemet.

Vi har tillsammans med Black Army - Stockholm och Smokinglirarna haft flera möten med AIK i denna fråga, vilket inte har varit helt resultatlöst. Relationen mellan supporterföreningarna och AIK är på inget sätt infekterad, vi har fler möten inplanerade. Men vi vill med dagens inställda tifo skapa debatt bland besökarna på Råsunda och belysa detta problem och få AIK att förstå att det finns oro för att man går fel väg.

Att ställa in ett helt tifo är vårt enda sätt att skapa debatt på ett sätt som blir påtagligt för alla besökare på Råsunda. Vårt beslut riktar sig inte mot övrig publik eller mot spelarna i AIK som har vårt fulla stöd. Medlemmarna i AIK-Tifo saknar helt enkelt just nu den motivation som krävs för att skapa ett arrangemang i världsklass. Vi hoppas att vi har AIK-publikens stöd i denna fråga och i framtiden.

Tillsammans ska vi ändå skapa en mäktig inramning som bär fram våra spelare till tre poäng. Vi uppmanar samtliga AIK:are att ta med flaggor, halsdukar, konfetti etc. för att skapa en mäktig stämning på Råsunda i samband med derbyt.

Krossa Bajen!

Skriv ut denna artikel Tipsa någon om denna artikel

AIK-TIFO
2007-04-22 16:00:00


Annons:

  LiveScore    Tabeller    TV-matcher    Speltips
Åtvidaberg Inför Örgryte - Åtvidaberg
20:59
Trelleborg Intervju: ”Det känns som att det är ditt jobb”
19:15
Örebro Exilfundering från Skåne
19:00
Malmö Marcus Pode: "Det är tre poäng som räknas".
18:38
Qviding Skadelistan: Vega struken
17:49
Qviding Vega: ”Svullnaden är borta”
17:34
Djurgården Vad ska stå på tröjan?
17:00
Norrköping Magnus Samuelsson: ”Vi släppte inte till en målchans på 90 minuter”
16:17
Kalmar Kalmars bäste brasse
16:10
Örgryte Inför Örgryte – Åtvidaberg: Klarar ÖIS tredje raka?
16:00

Matchpuls reder ut begreppen
E-post:

Lösenord:


Annonser:
 Premiär för VM-satsningen

Real Madrid Javier Saviola till Real Madrid?
06:35 (Läst 3178 gånger)
AIK Truppen mot Malmö uttagen
12:50 (Läst 2807 gånger)
Djurgården Norrby - Djurgården 0-2 med Pålle
22:50 (Läst 2261 gånger)
Malmö Inför: MFF-AIK
14:00 (Läst 2101 gånger)
AIK Inför MFF-AIK: Vem tar revansch?
16:00 (Läst 2021 gånger)
Djurgården Djurgården
(271 inlägg senaste dygnet)
Hammarby Hammarby
(188 inlägg senaste dygnet)
Malmö Malmö
(164 inlägg senaste dygnet)
Helsingborg Helsingborg
(160 inlägg senaste dygnet)
Chelsea Chelsea
(131 inlägg senaste dygnet)

Fokus på Chelsea i Euro Talk

  2007-04-27 17:39

Petter Andersson och hans mage redo för BP

Besökare just nu: 4628 | Inloggade: 212
SvenskaFans Centralredaktion
Annonser: