Skriv ut Skriv ut Textstorlek: Textstorlek 1 Textstorlek 2 Textstorlek 3

Här är spelarna som inte levererat i år

De värvades till sina klubbar med uppdraget att göra mål.
Men hittills har flera av allsvenskans tilltänkta skyttekungar floppat.
Här är anfallarna som inte levererat - och deras förklaringar.
- Sista halvan förra säsongen gjorde jag ett mål på 18 matcher, så jag vet att jag kan hamna i svackor, säger Häckens Mathias Ranégie.
Fakta

FREDRIK BERGLUND, ELFSBORG
Matcher: 9.
Mål: 1.
Målsnitt: 0,11.
Kommentar: Sitter fast på bänken i Elfsborg och har den här säsongen inte börjat att betala av de många miljonerna som Elfsborg betalade för honom. Denni Avdics succé gör det inte lättare för "Bella" att få speltid. Det är väl inte så konstigt egentligen eftersom han först var sjuk och borta till och från under tre veckor, sedan när han kom tillbaka har han haft stora problem en längre tid med en skada.
RENÉ MAKONDELE, HELSINGBORG
Matcher: 7.
Mål: 0.
Målsnitt: 0,00.
Kommentar: Spelade 29 matcher från start förra året och gjorde sex mål. Den här säsongen har Makondele haft problem och endast startat sju matcher och inte gjort ett enda mål. Klar för Häcken för en vecka sedan - och frågan är bara om de köper loss honom tidigare eller om han går gratis efter säsongen.
ANTONIO FLÁVIO, AIK
Matcher:
13.
Mål: 2.
Målsnitt: 0,15.
Kommentar: Har varit en skugga av sitt forna jag och inte sett ut att trivas alls i AIK i inledningen av allsvenskan. Vaknade visserligen till liv mot Malmö FF senast, men måste spela på den nivån hela säsongen för att AIK ska lyckas.
MATHIAS RANEGIE, HÄCKEN
Matcher: 14.
Mål: 1.
Målsnitt: 0,07.
Kommentar: Har inte upprepat succén från fjolåret. Häcken har gått dåligt och likaså anfallaren Ranégie. Måste höja sig för att laget också ska höja sig. Uttagen på landslaget januari-turné i fjol, inte ens nära nu.
MIKAEL DAHLBERG, GEFLE
Matcher: 15.
Mål: 0.
Målsnitt: 0,00.
Kommentar: Har fortfarande inte gjort mål för Gefle i allsvenskan - och förra året gjorde han inte heller ett enda mål i allsvenskan. Har flyttats ner till mittfältet i Gefle, precis som i Djurgården förra året.
AMADOU JAWO, ELFSBORG
Matcher:
13.
Mål: 1.
Målsnitt: 0,07.
Kommentar: Med tanke på att Elfsborg betalade omkring tio miljoner för honom förra året så har han inte direkt levererat. Har skolats om till en roll som offensiv mittfältare/släpande anfallare, men det har inte lossnat riktigt ännu.
PABLO PINONES ARCE, BP
Matcher: 11.
Mål: 1.
Målsnitt: 0,09.
Kommentar: Har varit grymt skadebenägen sedan han kom till BP och hittills har hans tid i klubben varit allt annat än lyckad. Den förre Bajen-stjärnan besitter fina kvaliteter, men det gäller att han tar fram dem snarast.
PÄR ERICSSON, IFK GÖTEBORG
Matcher:
12.
Mål: 1.
Målsnitt: 0,08.
Kommentar: Spelade 30 matcher förra året med Gais och gjorde sex mål. Värvades till Blåvitt för att göra mål, men succén har uteblivit. Har varit petad en del under säsongen och bara gjort ett mål.
EDWARD OFERE, MALMÖ FF
Matcher:
7.
Mål: 2.
Målsnitt: 0,28.
Kommentar: Har varit petad en del och även skadebenägen. Ingen superflopp, men med tanke på hur han avslutade förra säsongen så var förväntningarna ganska höga. Har ryktas vara på väg till Premier League och Newcastle. Lär försvinna efter säsongen eller ganska snart.
JOHAN OREMO, DJURGÅRDEN
Matcher:
15.
Mål: 3.
Målsnitt: 0,20.
Kommentar: Oremo har fortsatta problem att anpassa sig till Djurgårdens spel och tre mål hittills är väl inte direkt godkänt. Oremo hade nog hoppats på mer - vilket även Djurgården hade med tanke på hur många miljoner de lade ut på honom.

Mikael Dahlberg har fortfarande inte spräckt nollan den här säsongen.
Han värvades från Djurgården till Gefle men precis som under fjolårssäsongen så har han petats i anfallet och i stället fått finna sig i en roll på mittfältet.
När SPORT-Expressen når Dahlberg är han fåordig om sin säsong hittills.
- Nej, jag vet faktiskt inte varför. Jag har inte funderat så mycket på det heller, säger 25-åringen.

Tvingats till ny roll

Elfsborgs Amadou Jawo värvades för runt tio miljoner kronor.
Men även han har tvingats till en ny roll i sin nya klubb.
- Jag har kanske gjort 20 minuter som anfallare i år, annars fick jag en ny roll som offensiv mittfältare när Martin Ericsson skadade sig i våras. Det är en ny roll och jag har en bit kvar att lära. Jag gjorde någon dålig match och Denni Avdic kom in i sitt målstim och då är det solklart vem som ska spela, menar Jawo.

"Inte gått bra"

I Göteborg väntar alla fortfarande på att Pär Ericsson ska vakna på allvar.
I fjol hittade han rätt sex gånger på 20 matcher - i år har han fått finna sig i att sitta på bänken under stora delar av vårsäsongen.
- Det stora är väl att vi inte gått bra som lag under hela våren. Sedan är det förstås en konkurrenssituation också. Sedan har det tagit lite tid för nya spelare att komma in hos oss också, varför vet jag inte, säger IFK:s tränare Jonas Olsson.
Han tillägger samtidigt:
- Men vi har all tålamod med Pär så det är inga problem.

Revansch i höst

Omstarten av allsvenskan kommer att bli en jakt på revansch för många dyra nyförvärv.
- Det gäller att försöka ta sig ur svackan bara, det är så man måste tänka, konstaterar Häckens Mathias Ranégie.
26-åringen som i fjol fick dra på sig den blågula landslagströjan - i år har han ett målsnitt på 0,07 per match hittills.

Av Henrik Sjöberg
henrik.sjoberg@
expressen.se

Av Malin Jonson
malin.jonson@
expressen.se

Av Daniel Kristoffersson
daniel.kristoffersson@
expressen.se

Publicerat 20 juli 2010
Uppdaterad 20 juli 2010
Tyck till
Det finns 0 kommentarer på artikeln
Logga in och kommentera
Du är inte inloggad!
Logga in till höger
Regler för kommentarer
För att anmäla ett inlägg, klicka på Anmäl inlägg
"Operation Cesc" - dag för dag Sommarens längsta följetong pågår än FotbollsExpressen.se ger dig alla turer i Arsenals och Barcelonas kamp om Cesc Fabregas. Pep Guardiola ger senaste nytt: "Vi vill att han kommer, men..."
Var tror du att Cesc Fabregas spelar den här säsongen?
I Arsenal
I Barcelona
Någon annanstans
Här är de tio hetaste silly-spelarna Superstjärnorna som det ryktas mest om just nu Vem toppar? Vilket lag har värvat bäst? Diskutera allt om silly season!
Joe Cole klar för Liverpool

 
SENASTE NYTT

MEST LÄSTA

Toppbild


Bottenbild