Förstasidan Allsvenskan Superettan Landslaget Internationellt Utlandsproffs 

AIK
Brommapojkarna
Djurgården
Elfsborg
GAIS
Gefle
Göteborg
Halmstad
Hammarby
Helsingborg
Kalmar
Malmö
Trelleborg
Örebro

 

  Förstasidan
  Allsvenskan
  Superettan
  Landslaget
  Internationellt
  Utlandsproffs 

Nils-Eric Johansson nära AIK
19/05/07 10:17

Av allt att döma blir AIK ny klubbadress för försvararen Nils-Eric Johansson.
- Vi ska ha vidare kontakt i nästa vecka, säger sportchefen Ola Andersson

Under en tid har det spekulerats om att Nils-Eric Johansson är på väg till Allsvenskan. IFK Göteborg och Djurgården har nämnts som ny tänkbar klubbadress men nu lutar det i stället åt att det blir spel hos Djurgårdens bittra konkurrent AIK.

- Det finns fortfarande ett intresse och vi ska ha vidare kontakter i nästa vecka, säger Ola Andersson till Sportbladet.

Nisse Johansson har aldrig spelat allsvensk fotboll. Som 17-åring tillhörde han klubben 1997 men fick aldrig chansen i Allsvenskan och gick i stället till Bayern München som ungdomsproffs.
Där fick han också så småningom också chansen i A-truppen men hade svårt att etablera sig i den tyska storklubben.
Efter ett år i Nürnberg, flyttade han till England 2001 för spel med Blackburn, där han stannade i fyra år.
Därefter bytte han klubb till Leicester, där han har spelat de två senaste säsongerna. Sejouren i England har varit med blandade framgångar, där han ömsom varit ordinarie och ömsom stått utanför laget men har på det stora hela haft svårt att etablera sig i Premier League.

Någon tvekan om att han håller för spel i Allsvenskan lär det dock inte vara och AIK:s tränare Rikard Norling har god koll på Johansson.
- Nisse är en spelskicklig mittback med bra vänsterfot. Vi har haft kontakt med honom till och från under en längre tid, säger Norling. Norling var också den som var med om att ta Johansson till AIK från Brommapojkarna 1997.

Enligt Sportbladet har Nils-Eric Johansson bestämt sig för AIK och det som återstår är att komma överens om den ekonomiska biten.
Går allt som det ska vad gäller den kan han presensteras som ny spelare redan i nästa vecka men han får ändå vänta på att debutera, då han formellt kan bli klar för klubben först från 1 juli och skulle därmed kunna debutera hemma på Råsunda mot nykomlingen Trelleborg två dagar senare.
Tidningen spekulerar också om att Nisse får sex miljoner kronor för att skriva på och därefter kvittera ut en månadslön på drygt 100 000 kronor.

Nisses agent, Claes Elefalk på CAA Sports, väljer som vanligt att ligga lågt i sina kommentarer.
- Vi tar det lugnt. Det händer inget över helgen, säger han.

Mats Jonsson
FotbollDirekt.com

1935

 
Untitled Document


250x120
Redaktör: Ola Gustavsson | Maila redaktionen

FotbollDirekt.com. 08-506 224 00

 

Hosted by Datimab

Copyright © 2001 FotbollDirekt.com. All rights reserved