Celtic har under en lång tid försökt övertala Stuart Baxter och finska fotbollförbundet att låta tränaren hjälpa den skotska klubben, som en sorts konsult. Finland har dock vägrat att låta Baxter fokusera på något annat än det finska landslaget.

Igår pratade fotbollskanalen.se med Baxter och då sa han att nu hade nått en lösning som skulle göra det möjligt för honom att agera i båda roller, utan att störa sitt nuvarande uppdrag.

– Det vi enats om nu är mer ett kollegialt samarbete. Jag kan prata med Neil i telefon och hjälpa honom på min fritid i den takt jag tycker är lämplig. Utan att det stör i mitt vanliga arbete, sa Baxter.

Det ska finska fotbollsförbundet ha godkänt, enligt Baxter själv. I skotsk media basunerades nyheten ut som att Baxter skulle påbörja ett nära samarbete med huvudcoachen Neil Lennon, något som snabbt väckte reaktioner. Igår kväll kom ett utlåtande från förbundets ordförande, Kimmo Lipponen, där han sa att något arbete med Celtic inte var aktuellt.

– Vår position är väldigt bestämd. Att vara förbundskapten för Finland är ett heltidsjobb och det är inte möjligt att arbeta, till exempel, på deltid. Det verkar som att frågan har blivit ett missförstånd mellan Baxter och Celtic och mellan Baxter och skotsk media.

Baxter själv var också snabb med att ta tillbaka att någon sorts överenskommelse med Celtic var gjord.

– Jag har ingen överenskommelse med Celtic och det är inte sant att jag kommit överens om en roll i klubben, ska han ha sagt enligt the Daily Record.